Foto: Printscreen Youtube / FIBA

Košarkaši Hrvatske pobedili su Ukrajinu sa 85:70 u meču polufinala pretkvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu.

Hrvati su do pobede stigli ubedljivo, ponajviše zahvaljujući raspletu treće četvrtine u kojoj su „kockasti“ izgradili prednost koju Ukrajina nije mogla da dostigne.

PROČITAJTE JOŠ:

Pre toga se Ukrajina i držala šutevima Kovilara, uspela je i da izjednači u drugoj četvrtini, ali je razlika u kvalitetu ipak došla do izražaja nešto kasnije.

U četvrtoj četvrtini su na četiri minuta pre kraja Goran Filipović i Mario Hezonja praktično samo overili trijumf, prvi trojkom, drugi zakucavanjem za +17.

Hrvate je upravo Hezonja predvodio do pobede sa 22 poena, pet skokova i dve asistencije za nešto više od 27 minuta na parketu.

Pratio ga je Ivica Zubac sa 20 poena, dok je Dario Šarić doprineo pobedi sa 18 poena. Filipović je meč završio sa deset poena.

Na drugoj strani je u timu Ukrajine prednjačio Oleksandr Kovilar sa 20 poena, dok je Vjačeslav Kravcov ubacio 15 poena.

Dvocifren je u timu Ukrajine bio i Artjom Pustovoj sa deset poena. Kovilar je imao i četiri skoka i osam asistencija, a u timu Hrvatske je Šarić imao osam skokova.

Hrvati sada čekaju Turke koji su u drugom polufinalu turnira pobedili Šveđane sa 105:84. Finale je na programu 20. avgusta, a samo pobednik turnira ide na glavni kvalifikacioni turnir.

BONUS VIDEO Srbija je nesrećna kad košarka nije dobra: Legenda je sve objasnila u jednoj rečenici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar