Foto: EPA-EFE/Javier Lizon

Košarkaši Francuske pobedili su na domaćem terenu selekciju Hrvatske sa 73:61 u prvom kolu kvalifikacija za Evrobasket naredne godine.

Domaći tim se mučio u prvom poluvremenu, ali je nekako održavao prednost, da bi u trećoj deonici prelomio. Hrvatska u poslednjem periodu nije uspela da se vrati iz dvocifrenog minusa.

Francuze je do pobede vodio Timote Luvavu-Kabaro sa 15 poena i četiri skoka, dok je Metju Strazel dodao 12 poena. Kod gostiju istakao se Mario Hezonja sa 22 poena i pet skokova.

PROČITAJTE JOŠ:

U okviru iste grupe E, Bosna i Hercegovina je ubedljivo savladala Kipar sa 66:99.

Samo je u prvoj četvrtini bilo napeto, jer su obe ekipe bile napadački raspoložene, ali je Bosna već do poluvremena stekla dvocifrenu prednost, koju je posle samo povećala.

Džanan Musa je ubacio 26 poena uz osam asistencija i pet skokova, dok je Kenan Kamenjaš imao dabl-dabl sa 13 poena i 10 skokova.

U selekciji Kipra se istakao Vilis sa 22 poena i 13 skokova, dok je Tigkas ubacio 19 poena.

Francuska u narednom kolu igra protiv Bosne i Hercegovine, dok će Hrvati dočekati Kipar.

Standings provided by Sofascore

U okviru grupe F, Grčka je u derbiju dana savladala Češku sa 72:64.

Domaći tim je tek u poslednjoj deonici prvi put stigao do dvocifrene prednosti, dok je Češka najveću šansu propustila u trećem periodu kada je vodila.

Dinos Mitoglu je bio najbolji na terenu sa 22 poena i sedam skokova, Kostas Papanikolau je ubacio 16 uz osam skokova, dok je Tomas Vokap na isti takav učinak dodao i osam asistencija.

Kod Čeha je Balvin imao 13 poena i 10 skokova.

U okviru iste grupe Velika Britanija je sa 98:94 bila bolja od Holandije.

Standings provided by Sofascore

U ostalim utakmicama kvalifikacija tokom petka ostvareni su sledeći rezultati: Danska – Gruzija 75:69, Estonija – Severna Makedonija 74:69 i Srbija – Finska 77:61.

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar