Luka Božić
Luka Božić; Foto: KK Zadar/Zvonko KUCELIN

Ovo se zaista ne viđa svaki dan, zar selektor da napravi ovakav propust?

Čuveni Aco Petrović nalazi se na poziciji vršioca dužnosti selektora košarkaške reprezentacije Hrvatske, a sve je iznenadio spiskom za predstojeći kvalifikacioni prozor.

Petrović je u četvrtak objacio širi spisak igrača za nove FIBA prozore u pretkvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025. godine, a mnoge u Hrvatskoj je iznenadilo što na njemu nema najboljeg igrača Zadra i najkorisnijeg igrača ABA lige, Luke Božića.

PROČITAJTE JOŠ:

To je izazvalo mnogo bure u hrvatskoj javnosti, a Petrović je najpre objasnio svoju odluku.

„Moram da dodam da se na spisku reprezentativaca ne nalazi ni Luka Božić, koji u Zadru igra fantastično i nosilac je igre, no moja je procena da reprezentacija ne može da igra na način kako igra Zadar. Igra je reprezentacije postavljena na bitno drugačiji način“, rekao je Petrović.

Nakon brojnih kritika promenio je mišljenje, te Božića stavio na spisak reprezentacije.

„Shvatio sam da sam pogrešio vezano za nepozivanje Luke Božića u reprezentaciju stoga je ta lista dopunjena“, napisao je Petrović na Tviteru.

Okupljanje reprezentacije Hrvatske zakazano je za 19. februar, kada će početi pripreme za mečeve sa Švajcarskom u gostima (23. februar), odnosno Austrijom u Splitu (26. februara).

Pogledajte kompletan spisak Hrvatske: Kapusta Borna, Mavra Dominik, Filipović Goran, Gnjidić Lovro, Kučić Vito, Badžim Roko, Krajinović Luka, Perković Toni, Antonio Jordano, Drežnjak Mateo, Menalo Leo, Skorić Luka, Nakić Toni, Ramljak Ivan, Ramljak Marko, Drežnjak Dario, Buljan Tomislav, Jelavić Andrija, Rudan Matej, Prkačin Roko, Marković Karlo, Branković Danko, Ivušić Tomislav, Ivušić Zvonimir, Paić Pavao, Luka Božić.

BONUS VIDEO Obradović sočno psovao posle lošeg napada Partizana i velikog promašaja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar