Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Američki košarkaš Kevin Durent jedan je od pozvanih za spisak Drim tima za Olimpijske igre u Parizu.

Durent je već igrao za svoj nacionalni tim u Tokiju pre tri, Rio de Žaneiru pre osam i Londonu pre 12 godina, a ranije je bio i deo tima koji je u Turskoj 2010. uzeo zlato na Mundobasketu.

PROČITAJTE JOŠ:

Sa „Drim timom“ ima sva četiri zlata i namerava da sa 35 godina uzme i peto u Parizu.

„Želim da osvojim četvrtu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Želim da imam uobičajenu, normalnu ulogu u timu. Želim i da igram značajan broj minuta. Spreman sam na to“, rekao je Durent za Bličer Riport.

„Kada odemo tamo, želim da pošaljemo poruku svima koliko smo dominantni. Da ubacujemo svi po 40-50 poena, da pokažemo svima“, dodao je igrač Finiks Sansa.

Amerikanci su na prethodna dva Mundobasketa prolazili kao bosi po trnju i nisu bili tako blizu medalja zbog čega po pravilu na Olimpijske igre šalju daleko jače ekipe.

Takvoj se raduje u Durent koji kaže da će igrati jedan na jedan sa Lebronom Džejmsom, Kavajem Lenardom i drugima.

„Uzbuđen sam što ću biti deo tog bratstva. Ništa ne može da se meri sa tim. Imate najveće zvezde NBA lige u jednoj ekipi. Ne u jednoj nedelji, nego za celo leto. Putujete svetom sa najboljima. Želim da vidim gde sam ja u odnosu na njih. Koje je moje mesto u tim vrhu. Ti treninzi vas čine boljim igračem. Lebron Džejms će biti tu, možda i Lenard, Irving, Kari, Džordž, neki novi momci kao Edvards, Tejtum“, naveo je Kevin Durent.

Amerikanci su do sada više puta zaista bivali dominantni na olimpijskim turnirima, a u dva navrata se u Riju sa njima susretala i Srbija. Prvo u grupi gde su „orlovi“ tesno poraženi, a onda i u finalu gde su Amerikanci bili daleko bolji.

Uprkos tome, jasno je da nije realno da svako do košarkaša može da ubaci po 40, 50 poena pre svega zbog pravila, a onda i zbog činjenice da će i druge reprezentacije biti jače nego što su inače.

BONUS VIDEO: NBA Ol-star vikend 2024

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar