Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Hariz Nurkić ponovo se oglasio o sukobu koji već danima bukti između njega i Jusufa Nurkića, poznatog NBA košarkaša.

Jusuf se nedavno venčao svojom verenicom Eminom Durić i na tu svadbu nije pozvan otac košarkaša, ali jesu neki drugi članovi porodice.

PROČITAJTE JOŠ:

Košarkaš Portlanda je kasnije naveo da je njegov otac nasilnik i da ga je zbog toga precrtao iz svog života, otkrivajući da je policajac iz Živinica tukao svoju ženu, Jusufovu majku.

„Bojim se da moj Jusuf ima lošeg savetnika. Da, otac sam koji je ‘zlostavljao’ sina, suprugu, baš kao što je trener Ozren Selesković, s kojim je načinio prve korake, učinio sve da uspe. Ovim je osramotio sebe i svoju porodicu. Nije on neka veličina, kako je umislio, želim samo da ga malo spustim na zemlju, da ga vratim na fabrička podešavanja. On je odgajan kako bog nalaže i po propisu, a loši savetnici pokušavaju da utiču na to. Sramotim se ovom pričom, ali hoću da mu pokažem da novac ne može kupiti karakter, jer najjače oružje nije novac, nego moral. Moral koji on poseduje. Moj cilj kao roditelja je bio da odgajim djecu na ponos nacije i u tome sam uspeo“, rekao je Hariz Nurkić za Dnevni avaz.

Dodaje kako je učio sina da ne mrzi nikog, da ima svoj cilj i ističe da je uvek pričao da bude zlatna sredina.

Foto:Steph Chambers / Getty images / Profimedia

„Ne sme biti na dnu, ali ne sme se ni izdizati na vrh. Očito je zaboravio, ne zna kako da živi u Bosni i Hercegovini jer ga je poneo taj ‘američki san’, život s elitom“, kaže Nurkić senior.

„Samo želim da moje dete ostane moje dete, bez obzira na postignute rezultate i veličinu i da ceni roditeljski trud i odricanje u životu. Amerika i dolari jesu sila, ali je babo velesila. Bog, otac i Bosna“, poručio je Hariz Nurkić.

Podelio je i nekoliko fotografija na kojima se vidi sa Jusufom i njegovom majkom, ali i automobila koji je dobio od sina.

„Ako sam zlostavljao tvoju majku, tebe, zašto si mi poslao Mercedes 2014. godine!? Ko je njemu napunio glavu tim pričama, ne znam, ko mu je takve stvari govorio, ne znam“, rekao je Nurkićev otac.

BONUS VIDEO Najluđe priče legendi srpske košarke: Doček šampiona, kumovi i ljubav koja je promenila sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar