Foto: Printscreen/Arena Sport

Gost u drugoj epizodi serijala "Majke šampiona" na televiziji Arena sport bila je Radmila Brkić, majka bivšeg košarkaša Partizana, Harisa Brkića koji je ubijen 12. decembra 2000.

Do danas se ne zna ko je ubio Brkića, koji je tih godina bio jedan od najboljih košarkaša Partizana.

Njegova majka je u bolnoj ispovesti za Arena sport otkrila kako su ona i suprug Ismet saznali strašnu vest.

„Suprug i ja smo sedeli kod kuće i oko pola 11 uveče zove me sestra. Moj suprug je gledao neku utakmicu, zvonio je telefon, ja se javim, sestra me zove i kaže: ‘Rado, jesi li čula na televiziji da je Harisa neko upucao?’ Kažem joj: ‘Ma daj šta si ti čula, pusti budalaštine! Što bi Harisa neko ubio? Šta si ti slušala?’ U to vreme su se dešavale neke nezgode po Beogradu i ja joj kažem: ‘Ma ti to nisi dobro čula!’, a ona nastavlja: ‘Sada su prekinuli neki program koji trajao, prebaci na Studio B!“, priseća se tih momenata Radmila Brkić.

FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nažalost, ispostavilo se da su crne vesti bile tačne.

„Moj suprug je poslušao i prebacio na Studio B. On se momentalno oduzeo. Ja znam da sam klonula, da sam samo sela na parket. To je bio… Ne mogu da opišem to. Ne mogu da verujem. Ne mogu da povežem ni sam čim. Ni sa kakvim… Ne znam. Ne mogu da ga povežem sa tim da bi on mogao da bude povređen, a ne ubijen“.

#related-news_0

Usledili su brojni pozivi Harisovim prijateljima, devojci, niko nije bio spreman da se javi…Na kraju, došli su po njih i doveli ih do Urgentnog centra.

„Nisam svesna sada kako sam hodala iz Urgentnog. Ne znam ni ko mi je prilazio. Ne znam… Jako teško. Suprug više nije bio svestan do kraja. Nije dolazio sebi“, kaže Radmila kroz suze.

Kako su ona i suprug sve to preživeli, teško je opisati rečima. Posle skoro dve decenije od svega, kaže da često razmišlja o tome šta bi Haris sada radio, ne pita se da li bi bi trener, već samo razmišlja koliko bi imao godina.

„Ne može mi biti bolje nikada dok sam živa, ali sam počela drugačije da razmišljam o životu. Mom i suprugovom. Nešto sam prelomila. Ne znam šta… Nisam volela da me ljudi vide na ulici i da me sažaljevaju. Ne volim da me sažaljevaju i da kažu,’vidi kakva je jadna Harisova mama’. Ne! Ja sam ponosna mama. To me je nekako najviše možda podiglo. Da ja ne brukam svoje dete“, dodala je gospođa Brkić, koja je prošle godine ostala i bez supruga.

Rekla je i još nešto, a tiče se Harisovog ubice.

„Sto puta sam kazala da bih ja volela da me nazove taj, neka me sretne da mi kaže samo zašto. Meni njegova kazna više uopšte nije bitna. Ja nemam njega. Da li će on robijati, da li će on biti osuđen, meni to više ništa ne znači. Samo da mi kaže zašto je to uradio. Koja je to greška njegova bila, šta je on to toliko skrivio, da on puca u njega? Samo zašto je to uradio? Ništa drugo. Ja nikome neću da kažem, ni policiji. Ma da me je nazvao…“, zaključila je Harisova majka.

Haris Brkić je rođen 1974. godine u Sarajevu. U dresu Partizana odigrao 290 utakmica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare