Kako ono beše, Harden ne igra odbranu?!

Košarka 24. feb. 202013:49 > 27. feb. 2020 21:09
Podeli:
Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Džejms Harden je godinama jedan od najboljih napadača u svetskoj košarci, ali ga tokom karijere prate ocene da odbija da se zalaže u odbrani.

Ideja o tome da bi superstar Hjustona mogao da bude aktivniji u defanzivnim zadacima se javila na nedavno završenom Ol-star vikendu, po svemu revolucionarnom.

Pobednik centralnog događaja, utakmice svih zvezda, odlučen je u finišu poslednje četvrtine koja nije imala ograničenje u vremenu trajanja, već je do trijumfa mogla da dođe ekipa koja prva stigne do 157 ubačenih poena.

Harden je taj zadatak shvatio ozbiljno i potrudio se da doprinese da tim Lebrona Džejmsa stigne do pobede, što se i dogodilo.

PROČITAJTE JOŠ

Bek Roketsa je ubacio svega 11 poena, ali je upisao dve blokade i ukradenu loptu, što dosad nisu bili njegovi omiljeni statistički parametri.

Da sve to nije bila samo egzibicija potvrđuje i Hardenova partija protiv Jute, ekipe koja slovi za jednu od najčvršćih u ligi.

Harden je u pobedi svog tima rezultatom 120:110 doprineo sa 38 poena, 7 asistencija, 5, skokova, ali i sa dve ukradene lopte i blokadom.

Još važnije od toga, u direktnim duelima na perimetru sa bekovima Džezera, poput Donovana Mičela, pokazao je visok nivo agresivnosti, u nameri da protivnicima maksimalno oteža šuteve.

Rezultat toga je da je su Mičel i Majkl Konli pogodili samo po jednu trojku iz po šest šuteva, dok je Mičel imao i četiri izgubljene lopte.

Harden, izgleda, igra odbranu…