Foto: Starsport

Sjajna partija iskusnog plejmejkera.

Dominacija Makabija iz Tel Aviva u Izrelu prekinuta je posle četiri godine, a to se i očekivalo posle eliminacije najtrofejnijeg kluba još u polufinalu.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon dva meča finalne serije, novi šampion posle 14 godina je postao tim Hapoel Holonaa najzaslužniji za veliki uspeh bio je nekadašnji igrač Crvene zvezde Džo Regland.

Ekipa iz Holona je posle pobede u prvom meču na gostovanju Bnei Hercliji rezultatom 78:71 bila ubedljiv ai pred svojim navijačima 90:74 i tek drugi put u istoriji stigla do titule.

Regland je utakmicu završio sa 23 poena i sedam asistencija i izabran je za najkorisnijeg košarkaša finalne serije. Tridesetdvogodišnji Amerikanac je u prvom meču imao 18 poena, devet asistencija, šest skokova i četiri ukradene lopte.

Makabi, koji je u polufinalu eliminisan od Bnei Herclije, bio je prvak Izraela u prethodne četiri godine, a klub iz Tel Aviva je na večnoj listi neprikosnoven sa 55 trofeja državnog šampiona.

Hapoel iz Tel Aviva ima pet, Hapoel Jerusalim i Hapoel Holon po dva, a Makabi Haifa, Hapeol Galil Elion, Makabi Rišon i Hapoel Gilboa Galil po jedan.

BONUS VIDEO Miroslav Berić: Nema više košarke, država mora da se umeša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar