Foto: Twitter/Basketnews

Žestoko u Los Anđelesu.

Košarkaši Čikaga su ostvarili veoma važnu pobedu protiv Los Anđeles Lejkersa na gostovanju u borbi za plej-of rezultatom 118:108 i naneli veliki udarac rivalu u borbi za odigravanje.

Čikago je i dalje 10. na Istoku, ali ima šanse da se dokopa i osmog mesta koje mu značajno povećava šanse da kroz plej-in uđe u doigravanje.

PROČITAJTE JOŠ

Lejkersi su su sa druge strane zakomplikovali žestoku borbu na Zapadu gde je jedna pobeda ili poraz razlika od plej-ofa i kraja sezone.

Zato i ne čudi mnogo varnica, a susret u Los Anđelesu je obeležilo i isključenje Nikole Vučevića nakon jednog faula nad Lebronom Džejmsom.

Popularni „Kralj“ je krenuo na prodor kada ga je sa leđa udario šakom po licu Nikola Vučević u želji da ga izblokira.

Udarac nije bio jak i deluje da nije postojala namera crnogorskog asa da to uradi, ali je reakcija Džejmsa koji je pao kao pokošen naterala sudiju da kazni Vučevića. Crnogorac je pobesneo zbog toga i pokušao je sa sudijama da raspravi situaciju, ali kada je postalo jasno da odluka neće biti promenjena, okrenuo sa ka Lebronu i nešto mu ljutito dobacio, a sa usana je moglo da se pročita da mu je na srpskom opsovao majku.

To je bilo dovoljno da ga pošalju na hlađenje u svlačionicu, jer su shvatile šta je rekao.

Trener Čikaga Donovan se u šali pitao kako je Vučević mogao da bude izbačen kada se svađao na svom maternjem srpskom. Ipak, sudijama je bilo jasno šta je govorio.

„Očigledno je bila moja loša odluka da reagujem na način na koji sam reagovao- Moja greška. Drago mi je da su moji saigrači došli do pobede. Očigledno sam preterao, sigurno“, naveo je Vučević.

Zanimljivo je i da je tek po drugi put u karijeri Lebron Džejms počeo utakmicu kao rezervista sa klupe. On se vratio u tim Lejkersa posle 13 utakmica pauze zbog povrede i ubacio 19 poena uz osam skokov ai pet asistencija. Troj Brau i Malik Bizli postigli su po 18 poena, ali Entoni Dejvis je postigao samo 15 poena i devet skokova. Lejkersi su bili bez D’Anđela Rasela.

Zek Lavin je na drugoj strani postigao 32 poena, a Demar Derozan je dodao 17 poena za Bulse uz 10 asistencija. Vučevič je meč završio sa samo četiri poena i dva skoka.


NBA rezultati

Los Anđeles Lejkers – Čikago 108:118

Atlanta – Memfis 119:123

Boston – San Antonio 137:93

Klivlend – Hjuston 108:91

Orlando – Bruklin 119:106

Toronto – Vašington 114:104

Portland – Oklahoma 112:118

Golden Stejt – Minesota 96:99


BONUS VIDEO Fudbaleri Srbije doputovali u Crnu Goru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare