Foto: STARSPORT

Košarkaš Fenerbahčea Marko Gudurić pohvalno je pričao o treneru Šarunasu Jasikevičusu, koji je za nekoliko meseci "preporodio" tim iz Istanbula.

Gudurić je iz dva mandata nosio dres Fenerbahčea, čiji je i sada član, a sa Jasikevičus na klupi turski gigant drži šestu poziciju u Evroligi sa skorom 19-12.

„Očigledno je da igramo dobro, pobeđujemo, ali mislim da je najveća stvar koju je Šarunas doneo disciplina. Svi znamo njegova pravila, iako nam je trebalo vremena da shvatimo šta tačno želi. Sada smo na istoj strani i moramo da nastavimo ovako”, rekao je Gudurić za razgovoru za tursku „Spor Arenu“.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedno od pitanja za Gudurića je bilo da li Litvanac može da ide stopama Željka Obradovića, sa kojim je Fenerbahče 2017. godine osvojio za sada jedni trofej Evrolige.

„U to sam siguran 100 posto. Jasikevičus može da ide stopama Obradovića. On je već sada jedan od najboljih trenera Fenerbahčea. Ubeđen sam da će se o Jasikevičusu, kada završi karijeru, pričati kao jednom od najvećih stručnjaka.“

Obradović trenutno ima devet osvojenih Evroliga, dok Jasikevičus još nije došao ni do jednog takvog uspeha.

Pričao je Gudurić i o Bogdanu Bogdanoviću, saigraču iz reprezentacije, koji je takođe nosio dres Fenerbahčea u prošlosti.

“Možda može doći u Istanbul za plej-of, nadamo se za Fajnal-for. On voli Fenerbahče, uvek priča o tome. Ovde ga vežu sjajne uspomene, ovo mu je drugi dom“, istakao je Gudurić.

Nedavno je srpski bek imao priliku da se druži i sa Dušanom Tadićem, koji igra fudbal takođe za Fenerbahče.

“On je veoma dobar momak. Bilo mi je zadovoljstvo upoznati ga. Ove godine radi izvanredan posao u Fenerbahčeu, nadam se da može vratiti prvenstvo Feneru.“

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar