Foto: Starsport.rs ©

Košarkaš Srbije Marko Gudurić pričao je o pobedi Srbije nad Litvanijom, ali i govoru kapitena "orlova" Bogdana Bogdanovića.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Srbija je u utorak pobedila Litvaniju i plasirala se u polufinale Mundobasketa u Manili sa 87:68, a Gudurić je pobedi doprineo sa devet poena.

PROČITAJTE JOŠ:

Bogdanović je imao 21 poen u pobedničkom sastavu, pa je bez ikakve dileme bio vođa i na parketu i van njega u prethodna dva susreta, i protiv Dominikanske Republike i protiv Litvanije.

„Svi znate Bogdana, on je naš kapiten. To kako sad igra za nacionalni tim… uvek je tu. Pravi lider“, rekao je Gudurić posle bitne pobede Srbije.

Upravo je Bogdan održao govor u svlačionici, o čemu je Marko pričao posle utakmice. Bogdanović nije želeo da se našem timu ponovi epilog iz meča sa Italijom kada je Srbija vodila 16 razlike, pa prokockala prednost i izgubila 78:76.

Taj poraz je, ispostaviće se, bio dobrodošao Srbiji, jer su Amerikanci posle poraza od Litvanije pali na drugo mesto, otišli na Italijane i uništili ih sa 100:63 u četvrtfinalnom duelu.

„Kada smo imali veliku prednost, održao je sjajan govor tokom poluvremena. Bili smo u sličnoj situaciji protiv Italije pa smo izgubili. Rekao je da ostanemo mirni, da igramo kao tim, da budemo pametni. Lider kakav nam je potreban“, dodaje Gudurić.

Stefan Jović je u prvom poluvremenu pogodio nekoliko važnih trojki i sprečio je da se Litvanija opusti u odbrani kad je probala da ga pusti na distanci.

„Jović je neverovatan, nedostaje Evroligi, nedostaje i meni. Fali mi da ga gledam tamo. On je jedan od pravih plejmejkera, onih retkih koji uvek traže saigrače. I uvek je tu u odbrani, nadam se da ću ga uskoro gledati u Evroligi“, rekao je Gudurić, koji se osvrnuo i na izdanje Filipa Petruševa, strelca 17 poena i drugog najefikasnijeg u ekipi.

„Da li je ovo najbolja utakmica Petruševa u seniorskoj reprezentaciji Srbije? Morate to njega da pitate. Mnogo mi se svidelo kako je odigrao. Nije bilo lako igrati protiv Valančunasa i Motijejunasa, a on je odigrao sjajno. S razlogom je u NBA“, zaključio je Gudurić.

Srbija sada čeka sredu da sazna da li igra protiv Kanade ili Slovenije za finale, a onda i petak kada će igrati svoj polufinalni susret.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Paolo Bankero posle pobede nad svojom Italijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar