Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Selektor grčkog nacionalnog tima Dimitris Itudis odredio je spisak za predstojeće utakmice Grčke, protiv Srbije i Letonije.

Itudis je pozvao 17 igrača, a na spisku se ne nalazi Janis Papapetru, krilni igrač Partizana, kog nema ni na Kupu Radivoja Koraća.

PROČITAJTE JOŠ:

Papapetru je jedan od dvojice stranaca koje je Željko Obradović morao da otpiše za turnir u Nišu, a Papapetru će imati i dodatno odsustvo.

Grčka će u naredne dve nedelje imati dve utakmice kvalifikacija za Mundobasket, koje joj takmičarski ne znače, jer su se „heleni“ već kvalifikovali.

Protiv Srbije će Itudis voditi ekipu 24. februara, a onda protiv Letonije 27. februara, prvo kao domaćin, onda i kao gost.

Na Itudisovom spisku za te mečeve su: Kostas Gondikas, Panajotis Kalaicakis, Dimitris Kacivelis, Janis Kuzeloglu, Lefteris Mancukas, Vasilis Muratos, Dimitris Moraitis, Homer Necipoglu, Gorge Papas, Nikos Rogkavopulos, Georgios Tanulis, Vasilis Toliopulos, Georgios Calampuris, Dimitris Flionis, Manolis Hacidakis, Vasilis Haralampopulos i Nikos Cukas.

Itudisov tim se okuplja 20. februara, pre nego što sa poslednja dva meča završi kvalifikacije. Papapetru nije bio ni na prošlom okupljanju grčkog tima u novembru, kada su Grci pobedili Belgiju i izgubili od Letonije.

Srbiji će meč sa Grčkom potencijalno značiti plasman na Svetsko prvenstvo, pošto naš tim igra i protiv Velike Britanije, a iz ta dva susreta joj je potrebna jedna pobeda.

BONUS VIDEO: Autobus košarkaša Partizana stigao ispred hale u Nišu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar