Sašo Filipovski novi trener košarkaša Partizana
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Sašo Filipovski novi je trener košarkaša Partizana, pošto su dogovoreni svi preostali detalji po njegovom dolasku u Beograd ovog četvrtka.

Jedino što je ostalo je da slovenački stručnjak stavi potpis na ugovor sa crno-belima i sedne na užarenu klupu koju je napustio Vlado Šćepanović.

PROČITAJTE JOŠ

Očekuje se i da uskoro klub iz Humske zvanično imenuje Filipovskog za novog šefa stručnog štaba.

Do odluke da se Šćepanović razreši dužnosti došlo je 30. oktobra, posle lošeg početka sezone i, na kraju, poraza od Burža na domaćem terenu u 5. kolu Evrokupa.

Na njegovo mesto privremeno je seo trener juniora Milivoje Lazić, koji je Partizan vodio u Laktašima protiv Igokee, a Filipovski bi prvi put mogao da predvodi crno-bele već u subotu protiv Zadra u ABA ligi, ili sledeće nedelje na gostovanju Veneciji.

Slovenački trener u karijeri, koja traje već skoro dve i po decenije, afirmisao se profesionalnošću i zalaganjem, a o njegovim kvalitetima najbolje govori bogata biografija i brojni trofeji. Poslednji klub bio mu je Monako.

Učio sam od Zmaga Sagadina, Boše Tanjevića i Duška Vujoševića, čiju filozofiju ‘bez para ne možeš, ali pare nisu presudne’ je Banvit dokazao. I mali klubovi imaju pravo da sanjaju veliki san, pod uslovom da se na vreme probude i počnu da rade“, rekao je svojevremeno Filipovski.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar