Foto: AP Photo/Michael Ainsworth

Gospodski potez.

Mark Kjuban, jedan od najpoznatijih vlasnika nekog od NBA timova, povukao je baš gospodski potez nakon što je odlučio da proda većinski deo vlasništva Dalas Maveriksa porodicama Adlson i Dumont.

Kjuban je ostavio sebi manjinski udeo od 27 odsto, ali je zadržao funkciju u klubu i još uvek može da odlučuje o potezima tima.

PROČITAJTE JOŠ

Koliko mu znači svaki član franšize Maverika pokazuje i to što će radnicima iz rganizacije uplatiti ukupno 35 miliona dolara u bonusima.

„Kao zahvalnost za sav vaš naporan rad kojim ste učinili Dalas neverovatnom organizacijom, svako će dobiti bonus od mene i porodica Adelson i Dumont. Ukupno ćemo vam svima isplatiti oko 35 miliona dolara bonusa. Da bismo izračunali vaš bonus, koristili smo okvir koji je uzeo u obzir koliko dugo ste radili za Mavse. Dobićete bonus u bliskoj budućnosti. Uzbuđen sam što ću nastaviti naš rad na tome da Maveriksi postanu najbolja franšiza“, napisao je u poruci Kjuban.

Većinski udeo porodice Adlson procenjen je na 3,5 milijardi dolara. Najnovije Forbsove procene NBA franšize procenile su da Maveriksi vrede 4,5 milijardi dolara, kao sedmi najvredniji tim u ligi.

Forbs je takođe procenio Mirjam Adlson (78) kao petu najbogatiju ženu na svetu, koja kontroliše bogatstvo od 32,3 milijarde dolara. Ona je udovica kasino magnata Šeldona Adlsona.

Dalas je osvojio jedinu šampionsku titulu dok je većinski vlasnik bio Mark Kjuban.

BONUS VIDEO Pick and Roll sa Mićom Berićem EP 11

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar