Foto: Tanjug / AP Photo/Tony Avelar

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa plasirali su se u finale zapada NBA lige.

Oni su između petka i subote pobedili Memfis Grizlise sa 110:96 u šestom meču polufinala i sada su na korak do povratka u veliko finale gde su poslednji put bili 2019.

PROČITAJTE JOŠ:

Klej Tompson i Stef Kari su i sada bili „udarne igle“ tima Stiva Kera, pa je Klej ubacio 30 poena i imao je osam skokova, dok je Kari ubacio poen manje i upisao je sedam skokova i pet asistencija.

U Memfisu se, u odsustvu Dža Morenta istakao Dilon Bruks sa 30 poena, Dezmond Bejn je ubacio 25. Za Golden Stejt su Endrju Vigins i Drejmond Grin imali 18, odnosno 14 poena.

Grin je uhvatio i 16 lopti i asistirao je osam puta, dok je Vigins imao deset skokova.

Nemanja Bjelica je za sedam i po minuta akcije imao po dva skoka i poena, a Kevon Luni se istakao sa čak 22 skoka.

Voriorsi nisu ovog puta dopustili nikakvo iznenađenje. Morent je povređen, Tompson je proradio i ubacio je osam trojki, a Kari je postigao šest.

Dve od tih šest dao je u trećoj četvrtini za vođstvo 78:77. Nakon toga je i Vigins od svojih 18 poena, deset dao u četvrtoj četvrtini, a Voriorsi su tek u četvrtoj četvrtini slomili otpor rivala serijom 10:0.

Foto: Tanjug / AP Photo/Tony Avelar

Voriorsi nisu hteli da ponove debakl koji im se pre nekoliko večeri desio u Memfisu, pa su smanjili broj izgubljenih lopti i poena iz njih, te sad čekaju pobednika duela Dalasa i Finiks Sansa.

U toj seriji je Luka Dončić dan ranije uspeo da izbori sedmu utakmicu za svoje Maverikse.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić MVP – doček u Somboru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar