Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro

Sve zanimljive detalj ispratite u blogu Nova.rs

Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali Mornar u Baru rezultatom 83:62 u meču četvrtog kola ABA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli su od početka do kraja utakmice bili skoncentrisani pre svega u odbrani, pa su limitirali Derona Fetsa Rasela, prvu zvezdu Mornara, na samo devet poena uz šut iz igre 2/11.

Mornar je već tokom prvog perioda ima dvocifren minus, ali se u drugom oporavio i stigao na zaostatak od dva poena – 22:24. Partizan je tada odbio nalet domaćina i serijom 12:0 pobegao na dvocifrenu razliku, koju je održavao, pa i povećavao do kraja utakmice.

Konstantna udvajanja na Raselu urodila su plodom, a veoma bitan faktor bio je i šut za tri poena. Crno-beli su pogodili 14 trojki iz 32 pokušaja, dok je Mornar u tom segmentu bio veoma loš – samo četiri trojke iz 27 pokušaja.

Najbolji u dresu Partizana bio je Zek Ledej sa 18 poena i pet skokova, dok je Danilo Anđušić imao 16 poena uz tri asistencije. Dvocifren je bio još i Džejms Naneli sa 11 poena i po tri asistencije i skoka, dok je Balša Koprivica bio na pragu dabl-dabl sa osam poena i devet skokova, a imao je i četiri blokade.

Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro

Kod Mornara je najbolji bio Marko Pecarski sa 19 poena i 11 skokova, dok je 19 poena imao i Vladimir Mihailović, koji je upisao i sedam skokova i četiri asistencije.

Partizan je ovom pobedom nastavio dobru seriju u ABA ligi i trenutno je jedini neporažen tim sa četiri pobede. Crvena zvezda takođe nema poraz, ali ima utakmicu manje, zbog odloženog duela sa Cedevita Olimpijom prošlog vikenda.

Što se Mornara tiče, on je ABA ligu krenuo sa dva trijumfa, ali je sada zaređao dva poraza i trenutno je na sedmom mestu.

U narednom kolu Partizan na svom terenu dočekuje Megu, dok će Mornar odmeriti snage sa Studentskim centrom.

Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro

Početak meča između Partizana i Mornara bio je žestok, a za Barane je dominirao Pecarski. Dva puta je snažno zakucao, a onda je upisao i poene uz faul. Na drugoj strani raspoloženi su bili Egzum i Naneli, a crno-beli su poveli sa 13:9. Ledej je sa dve trojke razočarao Mornar koji je postavio zonu. Lesor je u odbranio bio na visini zadatka, te je upisao prvu rampu. Pavićević je morao da reaguje tajm-autom pri rezultatu 19:9. Madar je ukrao loptu i poentirao u kontri nakon što je prevario Rasela. Mihailović je asistirao Pecarskom za nove lake poene kojom je prekinuta serija crno-belih. Rasel je pogodio dva penala i smanjio pednost Partizana na jednocifrenu. Krajem prve deonice viđeno je mnogo promašaja, igralo se brzo, ali su crno-beli ipak održali prednost – 24:17.

Mornar je na startu drugog dela bio bolji na terenu, prišao je na dva poena zaostatka, ali se onda njegova igra u potpunosti raspala. Anđušić je sa penala prekinuo seriju Mornara, a onda su usledili faulovi u napadu sa obe strane. Vranješ je promašio otvorenu trojku, a nakon promašaja Pantea skočio je Ledej i poentirao pod obručem. Isti igrač je iznudio i faul u napadu, a onda je Anđušić pogodio za tri nakon dobre kretnje. Anđušić je zatim ukrao loptu i vratio Partizanu dvocifrenu prednost, a Naneli je ubrzo pogodio i svoju treću trojku. Do kraja prvog poluvremenu Rasel je davao „znake života“, ali je teško dolazio do poena, pa je prednost na pauzi bila 19 poena u korist crno-belig – 46:27.

Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro

Domaćin se nije predavao ni u trećoj deonici, Mihailović je razbudio svoju ekipu, ali Barane nikako nije služio šut za tri poena, koji im je na kraju i došao glave. Koprivica je bio veoma zapažen na obe strane terena, a Egzum je u kontri snažno zakucao za 57:39. Mihailović je primakao Mornar na minus 12, ali je Papapetru proradio i odveo Partizan na plus 15 na kraju treće deonice – 64:49.

Početkom poslednje deonice viđena je revija promašaja, koju je prekinuo Trifunović. Oba trenera su do kraja utakmice kombinovala petorke, a šansu su dobili i neki mladi igrači. Informacija koju treba istaći je da je minute u dresu Mornara dobio i Luka Kovačević, koji je 2007. godište i prognozira mu se blistava budućnost.

Standings provided by Sofascore

ABA LIGA, 4. KOLO

Subota:

Budućnost – Cedevita Olimpija 80:74

MZT – Studentski centar 92:79

Nedelja:

Mega – Cibona 93:100 posle produžetka (91:91)

Split – Igokea 68:77

Borac – Zadar 91:93

Ponedeljak:

Crvena zvezda – FMP 83:77

Mornar – Partizan 62:83


Mornar – Partizan 62:83 (17:24, 10:22, 22:18, 13:19)

Dvorana: SRC Topolica, Bar, Crna Gora. Sudije: Tomislav Hordov, Milan Nedović, Luka Kardum.

Mornar: Rasel 9, Pecarski 19, Mihailović 19, Pirs, Vranković 4, Kovačević, Marljukić, Miković 2, Vujačić 9, Diong, Vranješ, Kovačević. Trener: Mihailo Pavićević.

Partizan: Panter, Vukčević 2, Ledej 18, Koprivica 8, Papapetru 7, Egzum 8, Jovanović, Naneli 11, Lesor 1, Trifunović 7, Anđušić 16, Madar 5. Trener: Željko Obradović.

Mornar - Partizan 62:83

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar