Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Nema Vembanjame, ali je ekipa izuzetno jaka.

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole saopštio je spisak od 12 igrača koji će predstavljati „trikolore“ na Svetskom prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ

Kole je za francusku televiziju TV3 objavio spisak košarkaša koji će igrati na Mundobasketu iako je početka SP ostalo nešto manje od dva meseca.

Francusku predvodi zvezda Minesote Rudi Gober, a na spisku je bivši košarkaš Partizana Matijas Lesor, koji je juče potpisao ugovor sa Panatinaikosom.

Na spisku su: Silvan Francisko (Peristeri), Nando de Kolo (Asvel), Frank Ntilikina (Dalas), Eli Okobo (Monako), Evan Furnije (Njujork),
Jakuba Ouatara (Monako), Teri Tarpi (Monako), Nikolas Batum (LA Klipers), Geršon Jabusele (Real), Matijas Lesor (Panatinaikos), Mustafa Fol (Olimpijakos), Rudi Gober (Minesota).

Selektor Francuske je najavio da će na pripremama biti petorica igrača koji će pomoći timu da spremno dočeka SP, a to su Žoel Ajaji, Ugo Benitez, Osman Dieng, Džajlen Hard i Bodijan Masa.

SP će biti odigrano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Francuska će biti u grupi H sa Letonijom, Libanom i Kanadom.

BONUS VIDEO Marina Maljković na poluvremenu razgovara sa košarkašicama Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar