Košarkaši Srbije došli su u srpski glavni grad dan i po nakon što su igrali u finalu Mundobasketa u Manili.

„Orlovi“ su poraženi u finalu od Nemačke sa 83:77 i osvojili su srebrnu medalju, a u Beogradu su se na aerodromu „Nikola Tesla“ pojavili u ponedeljak nešto pre ponoći.

PROČITAJTE JOŠ:

Grupa ljudi počela je da se okuplja na aerodromu u satima pre sletanja aviona, očekujući dolazak momaka koji su stigli nešto kasnije nego što je inicijalno planirano.

Prvo svetsko odličje za Srbiju posle devet godina značilo je svakako i da će već na „Tesli“ biti navijača kojih se okupilo više stotina i broj se stalno povećavao dok nije došao do nekoliko hiljada.

Mnogi su obučeni u obeležja naše zemlje ili ogrnuti zastavama, pa je doček čim su momci iz ekipe Svetislava Pešića izašli bio bučan.

U avionu sa igračima putovao je i Boriša Simanić, koji je u Manili ostao bez bubrega zbog udarca na meču sa Južnim Sudanom.

Foto: Printscreen/TANJUG

Srbija je na putu do finala pobeđivala Kinu, Portoriko, Južni Sudan, Dominikansku Republiku, Litvaniju i Kanadu, a upisala je poraze od Italije i u finalu od Nemačke.

Naši igrači su proveli na Filipinima oko tri nedelje i uspeli su da tamo obezbede plasman na Olimpijske igre u Parizu, koje su bile prvi cilj pred odlazak na Svetsko.

Tamo su se našli među dve najbolje evropske selekcije na turniru, pa su sve samo začinili medaljom i zaslužili najbolju moguću dobrodošlicu.

Foto: Printscreen/TANJUG

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar