Foto: Tanjug / AP Photo/Charles Krupa

Nikako ne može da dođe do finala konferencije

Džoel Embid je sa Filadelfija Seventisiksersima ispao u polufinalu Istočne konferencije, nakon što ih je Boston razbio sa 112:88.

Iako je proglašen za MVP-ja regularne sezone, Embid nije opravdao to zvanje i u plej-ofu, pa je po treći put u karijeri ispao u polufinalu Istoka.

PROČITAJTE JOŠ:

Ono što je zanimljivo jeste da mu se to svaki put desilo protiv različitog tima i svaki put u majstorici, odnosno sedmoj utakmici.

Najpre je u sezoni 2018/19. izgubio od Toronto Reptorsa (92:90) kada je Kavaj Lenard pogodio šut za pobedu u poslednjoj sekundi. Da stvar po Kamerunca bude još gora, on je bio taj koji je bio pored Lenarda u trenutku kada je lopta upadala u koš.

U sezoni 2020/21. Filadelfija je bila favorit protiv Atlante, ali je u sedmoj utakmici na svom terenu poražena sa 103:96. Embid tada jeste imao dabl-dabl sa 31 poenom i 11 skokova, ali je Ben Simons bio očajan sa svega pet poena.

Ove sezone Embidu i Filadelfiji se isprečio Boston, a da stvar bude bolnija Džejson Tejtum je ubacio 51 poen, od kojih je mnogo bilo preko ili pored ruku centra iz Kameruna.

Takođe, simptomatično je da Filadelfija ni u jednoj sedmoj utakmici nije ubacila više od 100 poena.

Tri prizora ispod teksta u okviru jedne slike dovoljno pokazuju Embidovu nemoć u plej-ofu.

BONUS VIDEO Gudurić se usred noći budio zbog Indijanapolisa, Sonja kući dolazila na štakama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar