Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica pojačao je Crvenu zvezdu za novu sezonu u ABA ligi, domaćem prvenstvu i Evroligi.

Crveno-beli su informaciju objavili u utorak popodne i naznačili da će popularni „Beli“ biti još jednom u klubu u koji je prvi put stigao pre deceniju i po.

PROČITAJTE JOŠ:

Proveo je u Zvezdi dve sezone, klub sada nije naznačio koliko će Bjelica ostati, ali jeste objavio i prve fotografije u novoj opremi.

Tridesetpetogodišnjak koji je prošle godine osvojio titulu šampiona NBA lige sa Golden Stejt Voriorsima, prethodnu sezonu proveo je kao deo Fenerbahčea, ali već neko vreme je kuburio s povredama.

Sada se čini da je to prošlost za 208 centimetara visokog krilnog centra koji je prošao preglede i testove u Zavodu za sport, pa je spreman da se priključi saigračima na treninzima.

Bjelica je već sarađivao sa Duškom Ivanovićem, današnjim trenerom Zvezde, dok je igrao za Baskoniju po odlasku sa Malog Kalemegdana.

Nakon toga je bio u Fenerbahčeu za koji je igrao sa dosta uspeha i tu je postao MVP Evrolige 2015, pre nego što je otišao u NBA ligu i Minesotu Timbervulvs. Posle toga je bio i u Sakramento Kingsima, Majami Hitu, a onda i u Golden Stejtu.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar