Foto: Screenshot/Instagram ecambage

Atraktivnim fotografijama privukla pažnju, a ima izuzetne uspehe i kao košarkašica

Australijaska košarkaška reprezentativka Elizabet Kembidž ostala je bez angažmana u WNBA ligi, a još uvek nije sigurno čime će se baviti u budućnosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Kembidž je poznata po tome što je visoka preko dva metra, što joj je omogućilo da godinama dominira u ženskoj košarci. Tri puta je učestvovala na Ol-staru najjače lige sveta, u reprezentaciji Australije važila je za najbolju košarkašicu, ali je u poslednje vreme dospela u centar pažnje zbog toga što je po svaku cenu želela da napusti Los Anđeles Sparkse.

U poslednje vreme pružala je loše partije, pravila je incidente i na kraju je došlo do „razvoda ugovora“, kako su to mediji u SAD nazvali. Time je Kembidž potencijalno i stavila tačku na svoju karijeru u WNBA.

Ipak, ova košarkašica je poznata i kao model, pošto se slikala gola za „ESPN“, a bila je i na naslovnici „Plejboja“ 2020. godine.

Pored košarkaške karijere, Australijanka je pažnju javnosti privlačila i „zapaljivim“ izjavama o svojoj seksualnoj orijentaciji i intimnom životu.

„Da, ja sam sportiskinja koja obožava seks. Imam preko dva metra i šta sad? Pa i mi smo ljudi, upražnjavamo seks. Kao košarkašica, osećala sam da ne smem da bude seksi. Od mene se tražilo samo da sedim, ćutim, naporno treniram i bavim se sportom. Zbog toga što sam žensko i što se bavim sportom sam osećala ogroman pritisak na svoju orijentaciju. Dosta godina sam bila zbunjena. Da li sam lezbejka? Biseksualka? Strejt? Da li je sa mnom sve u redu ako ne volim žene?“, pitala se Kembidž ranije.

Sada ostaje pitanje da li će nastaviti da se bavi košarkom (ima 30 godina) ili će ipak uploviti u neke nove vode.

Kembidž je tokom karijere osvojila i tri medalje sa reprezentacijom – bronzu u Londonu na Olimpijskim igrama 2012. godine, srebro u Španiji na Svetskom prvenstvu 2018. godine, kao i zlato na Igrama Komonvelta 2018. godine.

BONUS VIDEO Nikola Jokić na okupljanju reprezentacije Srbije 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar