Foto: AP Photo/Jack Dempsey

Još jedan dokaz koliko ga obožavaju.

Nikola Jokić vodi denver nagetse ka istorijskoj prvoj tituli u istoriji kluba, Nakon što su protutnjali kroz Zapadnu konferenciju, u finalu su bili ubedljivi i protiv Majamija u prvoj utakmici rezultatom 104:93.

Od prvog do poslednjeg minuta meča je na terenu postojao samo jedan tim a glavna figura ponovo je bio Nikola Jokić koji je na svom debiju u velikim finalima došao do tripl-dabla sa 27 poena, 14 asistencija i 10 skokova.

PROČITAJTE JOŠ

Time je postao tek drugi igrač koji je to uradio na svom debiju posle Džejsona Kida, a postao je i tek drugi igrač od Majkl Džordana koji je na debiju bio najbolji strelac i najbolji asistent meča.

Uz to, imao je najviše asistencija u istoriji kao debitant u finalima i samo još jednom pokazao o kakvom vanserisjkom igraču se radi. Ponovo mu je glavna podrška bio Džamal Marej sa 26 poena i 10 asistencija čime su još jednom potvrdili da su najbolji tandem u ligi.

Koliko ih obožavaju u ovom gradu, najbolje je pokazao jedan detalj..

Njih dvojica su dobili ogromne murale u Denveru kao znak zahvalnosti za sve što su uradili za grad i za klub i kao najbolji pokazatelj koliko su obožavani.

A tek sldi ono najbolje, jer Denver samo tri koraka delli od šampionskog prstena i ispisivanja istorije.

View this post on Instagram

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

BONUS VIDEO Nikola Jokić na konferenciji za novinare pred veliko finale NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar