Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Mnogi navijači crno-belih pamte potpuno drugačiju sliku.

Dugo je vremena prošlo otkako je Bogdan Bogdanović igrao u Partizanu. Skoro decenija je kako je otišao prvo u Fenerbahče gde je postao prvak Evrope, a onda i u NBA ligu.

PROČITAJTE JOŠ:

Bogdan se u NBA razvijao u prethodnih šest godina prvo kao igrač Sakramento Kingsa, a onda i kao bek Atlanta Hoksa.

Dotle je došao predanim radom i pod budnim okom Duška Vujoševića koji mu je dao šansu u Partizanu i od njega oblikovao košarkašku zvezdu.

Međutim, između trenera i igrača nije uvek sve bilo idealno, pa se dobro pamti scena kada Vujošević u naletu besa rukom hvata Bogdanovića za vrat. Taj incident se desio 2014. godine na meču sa FMP-om iz Železnika, o čemu je Vujošević kasnije pričao.

Igrali smo protiv FMP-a u Hali sportova jer je Pionir bio zauzet. Bila je to izuzetno važna utakmica za nas, sećam se da je bila drama na poluvremenu, gubili smo, međutim, uspeli smo da preokrenemo rezultat energijom koja je pokrenuta s klupe. Bogdanu su sudije prvo dosudile dve sumnjive greške, dobio je petu, bio je jako besan, krenuo je da reaguje burno, protestuje, gestikulira, nakon čega su mu dosudili i tehničku. To se sve događalo na metar ili dva od mene, a onda se desilo to što se desilo. Da je bio na drugom delu terena, to se sigurno ne bi dogodilo“, pričao je Duško pre nekoliko godina.

Da je sada sve to ostavljeno daleko iza obojice, pokazala je i scena od srede uveče kada ih je spojio zanimljiv i neočekivan splet okolnosti i film „Gru tu je“.

Dokumentarac o proslavljenom reperu, Bojana Vinulovića i Renea Miškolcija, komentarisali su i Bogdan i Duško, svako iz svog ugla, a pre projekcije filma u Domu omladine, kratko su proćaskali ispred bioskopske sale. Tada su se i rukovali što će navijači Partizana svakako pozdraviti, posebno nekoliko dana nakon reči koje je Bogdanović uputio na račun svog povratka u crno-beli tabor.

„Videćemo, približava se polako, ali ja guram tamo da igram što duže, tu je ta borba“, rekao je Bogdanović na utakmici Partizana i Studentskog centra u ABA ligi u ponedeljak.

BONUS VIDEO: Smailagić i Papapetru pred odlučujuću utakmicu u Madridu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar