Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Sjajna partija "pantera" iz Železnika.

Košarkaši FMP Železnika savladali su favorizovani Breogan sa 76:64 (20:17, 12:17, 23:13, 21:17) u dvorani „Aleksandar Nikolić“ i tako napravili veliki korak ka FIBA Ligi šampiona.

PROČITAJTE JOŠ...

FMP je u ujednačenoj utakmici tokom prve četvrtine imao plus od četiri poena u prvoj četvrtini, +6 u drugoj, ali je na poluvremenu ekipa iz Španije imala višak od 34:32.

FMP se ubrzo našao u veoma teškoj situaciji, pošto su dopustili rivalu seriju od 10-2 kojom je Breogan stigao do 44:34, ali je usledio silovit odgovor – serija od 21 postignutog, samo tri primljena poena, te je na semaforu na kraju druge četvrtine stajalo 55:47.

Tu prednost su bez previše problema i sačuvali, pa će dalji put ka Ligi šampiona krčiti preko češke Opave (23. septembra od 20.00), dok će u finalu igrati, ukoliko naravno do njega dođu, protiv boljeg iz okršaja Baken Bers (Danska) – Svons Gmunden (Austrija).

Nemanja Nenadić je ubacio 17 poena u dresu Breogana i bio najefikasniji igrač meča, ali su stranci u redovima tima iz Železnija Paulijus Valinskas (14), Trent Frejzer (11), Ebuka Izundu (11) i naš Nikola Janković (11) imali spreman odgovor.

BONUS VIDEO Nemanja Nedović otvorio dušu: O debaklu Srbije, povredi, terapiji, Zvezdi…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar