Foto: Starsport

FMP Železnik treći je učesnik polufinala Kupa Radivoja Koraća, pošto je u četvrtfinalnoj utakmici bio bolji od Borca iz Čačka 88:77, dosta lakše nego što konačni rezultat pokazuje.

Već u prvoj četvrtini FMP je došao do osetne prednosti, pošto su nakon deset minuta igre imali vođstvo 19:8, da bi nakon prvog poluvremena na semaforu bilo 39:26.

Pitanje pobednika rešeno je tokom treće deonice, kada su „panteri“ imali i preko 20 poena viška, pa je Borac uspeo samo da u finišu smanji razliku na prihvatljivih 11 poena, ali ne i da ugrozi vođstvo tima iz Železnika.

Najbolji u FMP-u bio je Danilo Tasić, koji je ubacio 19 poena uz osam skokova, dok je Brajs Džons briljirao sa 13 asistencija i dve ukradene lopte, uz šut iz igre 3/10.

Pre tima iz Železnika, koji će u borbi za finale odmeriti snage sa pobednikom duela između Partizana i Borca iz Zemuna, među četiri najbolja tima u borbi za „Žućkvu levicu“ plasirali su se Crvena zvezda pobedom nad Radničkim iz Kragujevca, te Mega, koja je „preskočila“ Zlatibor.

Kup Radivoja Koraća, četvrtfinale

Četvrtak

Crvena zvezda – Radnički Kragujeva 103:59

Mega – Zlatibor 84:57

Petak

FMP – Borac Čačak 88:77

21.00 Partizan – Borac Zemun

BONUS VIDEO Jokićevi drugari o basketu i biranju Nikole za ekipu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar