KK FMP se oglasio povodom izjava Ostoje Mijailovića, o ABA, raspadu lige, isključenju, Evroligi
Foto: Vanja Keser/ STARSPORT

FMP je održao sednice UO i Skupštine kluba. Kako je FMP saopštio, jedna od tačaka bila je razmatranje zahteva Partizana za isklјučenje FMP iz ABA lige.

PROČITAJTE JOŠ

„FMP će i ove sezone nastupati u ABA ligi, KLS i Kupu Radivoja Koraća, a sama činjenica da je naš klub već petu sezonu zaredom učesnik regionalnog takmičenja govori o stabilnosti kluba u prethodnom periodu. FMP, kao integralni deo regionalnog takmičenja i nekadašnji dvostruki osvajač ABA lige, ne razume ovu vrstu opstrukcije kluba koji je 27. maja glasao za ‘prenos udela’ vlasništva klubova među kojima su FMP, Mornar i Primorska, a onda zahtevao nešto drugo – a to je nekakvo izbacivanje KK FMP iz ABA lige?“

Klub iz Železnika je naveo kako vidi zahtev crno-belih.

„U FMP zahtev jednog kluba vidimo kao jeftin pokušaj manipulacija baziran na spekulacijama, neistinama i demagogiji, a ne na pravnim činjenicama. Zbog toga ovo pitanje je za FMP (koji je svoje pravo da igra u ABA ligi izborio na terenu, još 2016) završeno, a za svaki dalјi pokušaj dovođenja našeg statusa u pitanje, ako to bude bilo potrebno, pravdu ćemo potražiti i pred institucijama merodavnim za ovo pitanje“, navodi se u saopštenju kluba iz Železnika.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar