Foto: FIBA.com

Košarkaš Mege Filip Petrušev kaže da je veoma zadovoljan načinom na koji se predstavio stručnom štabu reprezentacije i naciji u dresu Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je u važnom meču pobedila Gruziju sa 92:66 i plasirala se na Evrobasket 2022. godine, a Petrušev je partije iz Mege preneo i na reprezentaciju, ubacivši Gruziji 27 poena.

„Bio sam srećan što sam sa timom, bilo je zaista dobro i zauvek ću pamtiti ovaj meč. Nisam očekivao da će biti ovako. Ne želim da kažem da je bilo lako, ali na kraju je tako delovali. Odigrali smo stvarno dobro, osećali smo se komforno“, rekao je Petrušev, a prenosi sajt FIBA.

Posebno mu je drago što se brzo uklopio jer su mu i ostali saigrači, na čelu sa kapitenom Miroslavom Raduljicom pružili podršku. U petak je tim vodio Dejan Milojević, nekadašnji trener Mege, dok će se selektor Igor Kokoškov pridružiti timu pre nedelje.

„Verovali su mi. Znali su da mi je prvi put. Ohrabrili su me i pobrinuli se da se osećam prijatno. To mi je pomoglo da dam sve od sebe“, dodao je Petrušev.

Raduljica je istakao da je Srbija igrala odlično i čestitao Petruševu i ostalim novajlijama na igri.

„U prvoj četvrtini, zapravo prvom poluvremenu, utakmica je bila izjednačena jer nismo uspeli da pogodimo puno šuteva iz daljine. U drugom poluvremenu, kada smo počeli da pogađamo i da igramo bolju odbranu od ‘pik end rola’, to nas je odvelo do pobede koja je veoma važna. Još jednom, čestitam stručnom štabu i mojim saigračima“, analizira Raduljica.

Da podsetimo, Srbija igra u ovom FIBA prozoru još jedan meč u nedelju protiv Švajcarske.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar