Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Kvalifikacioni mečevi zakazani su za novembar 2020. godine, ali će ih FIBA najverovatnije pomeriti za 2021.

Generalni sekretar FIBA Andreas Zagklis, u saradnji sa predsednikom ULEB Tomasom Van den Špigelom i Izvršnim odborom FIBA Evropa, rade na konačnoj reorganizaciji kalendara sezone 2020-2021, u kojem, kako sada stvari stoje neće biti novembarskog “prozora” za kvalifikacije za Evrobasket 2022.

PROČITAJTE JOŠ

Kako španski “As” saznaje “prozor” bi sa novembra 2020. mogao da bude u februaru 2021, odnosno da se tada odigraju četiri, umesto planirane dve utakmice nacionalnih timova, zatim pre ili posle termina kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre (29. jun – 4. jul 2021).

Poslednja opcija je najrealnija, jer bi kvalifikacione utakmice u EP dobro došle i ekipama koje se spremaju za Igre u Japanu.

Potvrda o promeni kalendara mogla bi bude potvrđena pre jula, tako da bi nacionalne lige imale dovoljno vremena da naprave rasporede za sledeću sezonu.

Srbija bi prema još važećem rasporedu kvalifikacija za Evrobasket, trebalo da gostuje Švajcarskoj 27. novembra, a tri dana kasnije da ugosti Finsku, u okviru trećeg i četvrtog kola gupe E.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar