Foto: Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki

Aleksej Pokuševski sprema se za prvi zvanični meč u NBA ligi, a navijači Oklahome već su zadovoljni viđenim u predsezonskim utakmicama.

Srpski talenat je i dalje tinejdžer, 26. decembra će tek proslaviti 19. rođendan, a došao je do visine od 216cm, uz raspon ruku od nestvarnih 226cm.

Upravo ove fizikalije su fascinirale brojne ljubitelje košarke, pa je i na Redditu hit postao jedan tekst o Pokuševskom, koji je potpisao Zendrik Elison i koji je dobio oko 500 komentara.

PROČITAJTE JOŠ

„Vižljasti srpski momak Aleksej Pokuševski bio je možda igrač koji je izazvao najveće polarizacije na poslednjem draftu. Šuškalo se da će se možda probiti do top 10, ali je na kraju pao na 17. mesto i završio u Oklahomi koja prolazi kroz „reizgradnju“. Generalno, najveća briga oko Pokuševskog postojala je zbog dimenzija, navodilo se da je visok oko 213cm i da ima 86 kilograma. Ne liči na tipičnog NBA igrača, više kao dvojica dečaka koji nose kaput. Zbog toga je postojala prirodna zabrinutost da neće moći da se nosi sa NBA igračima zbog gorostasnih igrača u reketu“, navodi se u tekstu.

Dalje je tek navedeno da se zanemaruje važna činjenica da Pokuševski i ne treba da se „tuče u reketu“.

„On nije veliki igrač u tradicionalnom smislu, nije ni pravi centar, orijentisan je više na perimetar, kao plejmejker i šuter. Da je visok 204cm, bio bi obično šutersko krilo, ali njegov set veština ne bi bio mnogo drugačiji. Baš zato što je ovoliko porastao, imamo tendenciju da ga gledamo na potpuno drugačiji način. Ali, ne bi trebalo. U suštini, Pokuševski je u osnovi krilni igrač, vrlo, vrlo visoko krilo. Pterodaktil“, naveo je Zendrik.

„Pokuševski je možda jedinstven na taj način, ali ima još sličnih igrača, sve više vidimo ovu raznolikost igrača, to je trend koji će se nastaviti“, naveo je on uz primer Kevina Durenta, dodavši usput i da su uz Pokuševskog slični nadolazeći talenti Emoni Bejts i Patrik Boldvin.

„Po čemu se ovi pterodaktili razlikuju od „jednoroga“ poput Kristapsa Porzingisa? Opet, oni su više prava krila nego „veliki streč“ igrači. Krupniji igrači poput Embida i Majlsa Tarnera možda će moći da povećaju svoje učinke na trojci, ali niko od njih ne traži čuvanje oko perimetra. Ne vidimo Arona Bejnsa kako brani Demara Derozana. Oni su vešti VELIKI (naglasak na veliki). Za razliku od njih, Pokuševski i drugi ‘pterodaktili’ ne moraju da ispunjavaju ulogu „streč četvorke“, njihove sposobnosti su tradicionalne za bekove i plejeve, samo u nekoj produženoj formi“, naveo je on, što je izazvalo veliku i dugu debatu.

Pokuševski je završio već i na kompilaciji najboljih ruki poteza predsezone, pa sa nestrpljenjem čekamo i zvanični debi.

Prva utakmica igraće se u noći između srede i četvrtka, Oklahoma gostuje Hjustonu u 2.00 posle ponoći po našem vremenu.

Inače, sam Pokuševski bio je iznenađen zbog dolaska u Tandere.

“Pre drafta, nismo imali nikakav kontakt, nisam razgovarao ni sa kim iz Oklahome. Kao što sam već jednom rekao, bio sam šokiran što sam 17. na draftu, što sam došao u Oklahomu. Bio sam šokiran. Nisam znao da će se to desiti, ali sam srećan. Momci iz ekipe su savršeni. Sjajni momci. Topla je bila dobrodošlica, kao da sam član porodice, 10 dana sam ovde, a osećam se kao da sam celu sezonu proveo u Tanderima“, rekao je nedavno Pokuševski.

Doživeo je iznenađenje kad je dolazio, sad planira da on bude novo iznenađenje ljubiteljima NBA košarke!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pokusevski Aleksej (@17_poku)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar