EPA-EFE/PETE ANDREOU

Sjajni centar pronašao novu sredinu

Grčki centar Jorgos Papajanis postaće uskoro i zvanično član turskog Fenerbahčea.

Prema informacijama iz Grčke, ali i od izvora „Eurohoops“, Papajanis je sve dogovorio sa Fenerbahčeom, iako je dugo pregovarao i sa Panatinaikosom, u kom je proveo najveći deo svcoje karijere.

PROČITAJTE JOŠ:

Papajanis je prošle sezone u Panatinaikosu imao 8,5 poena u proseku uz 5,7 skokova, 1,2 blokade i 11,4 indeks korisnosti na 33 utakmice u Evroligi.

U sezoni pre bio je i u drugoj najboljoj petorci takmičenja, a Dimitris Janakopulos, vlasnik Panatinaikosa, želeo je da ga zadrži i za naredne godine.

Papajanis je u PAO bio od 2014. do 2016. godine, a kasnije od 2018. pa sve do sada. Prema rečima Janakopulosa, PAO je bio spreman da mu ponudi ukupno tri miliona za dve godine. Ipak, iskusni centar je rekao da mu majka i otac ne dozvoljavaju da ostane i da žele da ode kod Dimitrisa Itudisa u Fenerbahče.

Janakopulos je morao da se pomiri sa tom odlukom, a optužio je Itudisa da je sklopio dil sa agentom Papajanisa.

Fenerbahče je nedavno doveo Sertača Šanlija i Jama Madara, a rastao se sa Ismetom Akpinarom, Devinom Bukerom, Karsenom Edvardsom, Sametom Gejikom…

Postoje tračevi i da će neko od trojca Džekiri-Motli-Bjelica takođe napustiti ekipu, ali više informacija za sada nije poznato.

BONUS VIDEO Najluđe priče legendi srpske košarke: Doček šampiona, kumovi i ljubav koja je promenila sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare