Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Posle odluke FIBA da termine kvalifikacija za Mundobasket pomeri sa 10. i 13. na 11. i 14. novembar, naišao je pozitivan odgovor iz Evrolige.

U cilju potencijalnog učešća reprezentativaca iz evroligaških klubova u kvalifikacijama za Mundobasket, Olimpija Milano je u dogovoru sa Virtusom iz Bolonje pomerila termin njihovog susreta sa 11. novembra na sredu, 9. novembar, piše italijanska „Republika“.

PROČITAJTE JOŠ

Za reprezentaciju Srbije pomeranje utakmice italijanskih timova ništa ne znači, jer će na tom meču od srpskih košarkaša igrati samo Miloš Teodosić, kome se selektor Srbije, Svetislav Pešić, ovog leta zahvalio za sve što je uradio za nacionalni tim.

Međutim, ovo može biti primer za ostale klubove da učine isto.

Ipak, što se srpskih klubova tiče, odlaganje utakmica u tom terminu je gotovo nemoguće. Partizan gostuje 10. novembra Olimpijakosu, dok Crvena zvezda ide na megdan Fenerbahčeu u Turskoj 11. novembra.

S obzirom da Srbija igra protiv Velike Britanije 10. i sa Turskom 13. novembra, male su šanse da će reprezentativci iz crno i crveno-belih redova moći da zaigraju za reprezentaciju.

Ipak, Olimpija i Virtus dali su dobar primer ostalima da je moguće da se pronađe rešenje.

BONUS VIDEO Lesor i Koprivica posle pobede nad Virtusom u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar