Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen je od strane Disciplinske komisije Evrolige zbog ponašanja svojih navijača na meču sa Albom iz Berlina.

Crveno-beli će morati da plate 3.000 evra Evroligi jer je sa tribina ka terenu poleteo veliki broj kovanica i tvrdih predmeta nakon što su crveno-beli poraženi.

Navijači Zvezde su na taj način prekršili član 29.2.h Disciplinskog kodeksa Evrolige, zbog čega je disciplinski sudija Evrolige Patrik Granžan i kaznio ekipu sa Malog Kalemegdana.

Podsećamo, ovaj duel je 22. oktobra okončan porazom Zvezde 78:63 nakon veoma blede partije crveno-belih.

Takođe, Zvezda je upozorena da će, u slučaju ponavljanja sličnog incidenta, kazna biti znatno oštrija – Izricanje novčane kazne od 30 hiljada evra, suspenzija dela tribina, cele hale, gubitak utakmice ili plej of serije, i oduzimanje bodova.

„Zato klub još jednom apeluje na sve koji dolaze da bodre naš tim na utakmicama i koji prave fantastičnu atmosferu, da fer, korektno i sportski bodre naše momke jer u svakom drugom slučaju KK Crvena zvezda preti mnogo oštrija kazna“, navedeno je u saopštenju Zvezde.

Naredni meč u Evroligi u Beogradu Crvena zvezda mts igra narednog četvrtka protiv Panatinaikosa u hali „Aleksandar Nikolić“.

Bonus video: Katastrofalan minut košarke na meču Monako – Crvena zvezda

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram