Foto: EPA-EFE/Daniel Dal Zennaro

Još uvek nije poznato ko će igrati protiv Hrvatske u osmini finala Evrobasketa.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske je pobedila u poslednjem kolu grupe C na Evrobasketu ekipu Ukrajine rezultatom 90:85 i tako su obezbedili treće mesto u toj grupi.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon utakmice je hrvatski košarkaš Ivan Ramljak istakao da je bitno da je njegov tim ostvario pobedu.

„Teška utakmica kao i svaka do sada. Danas smo se dobro borili i onda smo pali za dva minuta. Ne znam zašto, ali je bitno da smo na kraju pobedili“, rekao je Ramljak.

Hrvatska će u osmini finala Evropskog prvenstva igrati sa Srbijom, Poljskom ili Finskom, a na pitanje da li im je glavni cilj bio da izbegnu Srbiju, Ramljak je rekao:

„Naravno da smo pričali o tome. Čekamo da se ostale utakmice završe, pa ćemo videti.“

Srbija je trenutno prvoplasirana u grupi D, a ako naša selekcija pobedi Poljsku osvojiće prvo mesto i u osmini finala će igrati sa četvrtoplasiranom reprezentacijom iz grupe C, i to će biti Italija.

Ako Srbija izgubi od Poljske osvojiće drugo mesto i u osmini finala će se sastati sa trećeplasiranom selekcijom iz grupe C, odnosno Hrvatskom.

Selektor Hrvatske, Damir Mulaomerović izjavio je da je zadovoljan pobedom protiv Ukrajine.

„Posle poraza od Finske izgubili smo i samopouzdanje. Svi smo bili razočarani pogotovo način na koji smo izgubili, ali to je košarka. Morate da podsetite igrače zbog čega su ovde došli. Moramo da budemo zadovoljni sa onim što smo do sada uradili. Svi su iscrpljeni i psihički i fizički pošto su odigrali pet utakmica u sedam dana, ali su pronašli ekstra energiju za današnju pobedu“, rekao je Mulaomerović.

BONUS VIDEO Svetislav Pešić pred novinarima posle pobede nad Izraelom

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar