Košarkaška reprezentacija Nemačke
Košarkaška reprezentacija Nemačke; Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Ko će u finale Evrobasketa, ko će u nedelju (20.30) igrati za trofej, zlato i da nasledi Sloveniju na tronu?

Košarkaši Francuske i Poljske, najvećeg čuda turnira, igraju prvo polufinale od 17.15. Posle njih, od 20.30 na parket „Mercedes benz arene“ u Berlinu istrčaće košarkaši Nemačke i Španije.

Foto: Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

Dakle, imamo jednu bajku protiv neverovatnih srećnika i imamo domaćina protiv doktora košarke rođenog u Breši – Serđa Skariola

Jer, kako drugačije objasniti dva identična prolaska Francuza protiv Turske i Italije

„Kažu da su srećno pobedili i Tursku i Italiju, ali oni su u polufinalu. Sreća? Gledaćemo njihove utakmice, tražićemo naše prednosti protiv njih, mnogo igrača im je iz NBA lige. Možda ih mnogi ne shvataju ozbiljno jer su kao imali sreće, ali opet su među četiri najbolje ekipe“, rekao je kapiten Poljske Mateuš Ponitka o duelu sa Francuskom.

Mateuš Ponitka
Mateuš Ponitka; Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Isti taj Ponitka je ispisao istoriju, čudesnim tripl-dablom (tek treći u istoriji EP) predvodio je svoju reprezentaciju do trijumfa nad Slovenijom u četvrtfinalu i plasmana u polufinale posle 50 godina.

Tako ćemo u finalu ili gledati nastavak najlepše bajke Evrobasketa, ili će Rudi Gober i drugovi opet slaviti, možda opet u istom stilu, i doći do borbe za zlato.

U večernjem terminu čeka nas poslastica… Može se reći i pravi derbi, udariće kaznena ekspedicija na neku novu Španiju sa starim liscem Serđom Skariolom.

Italijanski stručnjak kakav god tim da ima, nekako uvek zna kako da ga dovede do borbe za medalju. Igrači kao što su krilni centar Đoel Para (Huventud) ili bek Dario Brizuela (Unikaha) nisu velike zvezde, ali u službi tima se pretvaraju u „monstrume“ što bi rekao Poceko.

Nemci su odigrali utakmicu za pamćenje protiv favorizovane Grčke (107:96) i impresivno zaustavili Janisovu družinu u četvrtfinalu.

Sada bi, barem na papiru, trebalo da imaju i lakši zadatak, ali Skariolo je najslabiji španski tim u ovom veku (prema imenima) doveo na prag finala.

Izbacili su Litvance i Fince, nema sumnje da će trofejni stručnjak znati kako opet da odgovori na tezu „ovi Španci neće ništa uraditi“.

BONUS VIDEO Igor Miličić tvorac najvećeg čuda: Slavili smo na kompjuteru, sad me zovu i iz Hrvatske

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar