Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Evroliga će biti nikad neizvesnija, mnogo timova konkuriše za vrh

Etore Mesina, proslavljeni trener Olimpije iz Milana, govorio je o predstojećoj sezoni u Evroligi, od koje se očekuje da bude veoma zanimljiva.

PROČITAJTE JOŠ:

Gotovo svi timovi su promenili svoje rostere, te su dovodili po tri ili više pojačanja. Mesina je u svom izlaganju posebnu pažnju dao Panatinaikosu, Crvenoj zvezdi i Partizanu.

„Evroliga u novoj sezoni će biti na veoma visokom nivou. Čak i nemam lični osećaj kako će tabela izgledati, ko će ostati bez mesta u plej-ofu. Pričao sam s mojim pomoćnicima i niko od nas nema istu ideju. Tu mislim na Panatinaikos, koji se žestoko pojačao, mislim na Crvenu zvezdu i na igrače koje je dovela, mislim na Partizan sa Obradovićem i igračima kao što su Panter, Avramović, Ledej i na njihovih 20.000 navijača,“ rekao je Mesina za „Planeta Basket“.

Pričao je i o značaju domaćeg terena u nokaut fazi Evrolige.

„Ako pogledate prethodne sezone, videćete da je vrlo malo timova uspelo da „preokrene“ situaciju kada nisu imali prednost domaćeg terena u plej-ofu. Dakle, to dovodi do toga da morate da budete u top 4, a ne u top 8 ako želite da odete na Fajnal for“.

Italijan je imao i reči hvale za Željka Obradovića.

„Osvojio je toga više nego iko drugi. Svi mi ga smatramo najboljim i sigurno da je njegov povratak pozitivna stvar za evropsku košarku.“

Istakao je i ciljeve svog tima u narednoj sezoni.

„Želimo da osvojimo Skudeto, da dodamo treću zvezdicu iznad grba, želimo da se vratimo na Fajnal for Evrolige, ali znamo da prvo moramo da dođemo do plej-ofa, a to neće biti lako, jer od 18 klubova koji će igrati, samo osam idu u drugi krug. U NBA, na primer, od 30 timova, čak 16 idu u doigravanje. Biće jako teško“, završio je Mesina.

Olimpija iz Milana će u prvom kolu Evrolige igrati protiv Asvela na svom terenu 6. oktobra od 20 sati.

BONUS VIDEO Pionir u crveno-belim zastavama, navijanje pred finale Zvezda – FMP

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar