Etore Mesina Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Sjajno dostignuće Olimpije.

Trener košarkaša Olimpije Milano, Etore Mesina, izjavio je na konferenciji za medije nakon osvajanja titule italijanskog šampionata, da je poslednja utakmica bila jedan performans sjajnog zajedništva.

Pročitajte još

Košarkaši Olimpije odbranili su titulu prvaka Italije i osvojili državno prvenstvo rekordni 30. put u istoriji pošto su u sedmom, odlučujućem meču finalne serije, kao domaćini pobedili Virtus iz Bolonje rezultatom 67:55 (21:9, 17:20, 10:5, 19:21).

„Ovaj pehar dugujemo činjenici da smo i kroz najmračnije trenutke u sezoni podržavali jedni druge, bez toga da dođemo u neku depresiju. Vlasnička struktura takođe ima veliku težinu. Ovo je trofej od grupe igrača koji su imali hiljadu razloga za nezadovoljstvo. Zbog toga što nisu imali minutažu ili iz nekih drugih razloga“, istakao je Mesina.

Dodaje da su svi igrači dali svoj doprinos.

„Na kraju su pronašli snagu da gurnu svoju lične satisfakcije u stranu zarad timskog uspeha. Dokaz za to je ova sedma utakmica. Svi su dali svoj doprinos, u odbrani i u napadu. Bio je ovo okršaj i stručnih štabova. Posebno smo zahvalni publici, bez koje ovo ne bi bilo moguće. Oni su nas nosili u najtežim delovima sezone. Pobeđivanje je uvek satisfakcija. Mali broj ljudi je verovao da možemo pobediti sve utakmice na domaćem terenu. Ipak, bio je ovo performans jednog sjajnog zajedništva, bacali smo se za svaku loptu. Nismo dopustili da oni nas napadnu, već smo mi to prvi uradili“, istakao je Mesina.

BONUS VIDEO Jokić ispratio trku svog konja u Somboru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar