Enes Kanter, Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Bio je uvek bez dlake na jeziku, sada vapi za ponudom iz NBA

Turski košarkaš Enes Kanter još jednom je pokrenuo polemiku u svetu košarke, pošto se požalio kako nema ponudu iz NBA lige, zbog toga što je pričao protiv Kine i vlasti u toj zemlji.

PROČITAJTE JOŠ:

Kanter je prošle sezone bio u Bostonu, odigrao je samo 35 utakmica, a sada je bez angažmana.

Poznat je po tome kako često komentariše dešavanja u svetu, najčešće politička, pa smatra da je to glavni razlog zašto niko ne želi da ga angažuje.

„Prelazni rok traje već mesec dana i u normalnim okolnostima do sada bih već dobio nekoliko NBA ponuda. Ovog leta nisam dobio nijednu. Razlog? Zato što sam pričao protiv Kine, a Kina je veliko tržište za NBA“, rekao je Kanter za „Walla“ i nastavio:

„Dopušteno ti je da pričaš o svemu, sve dok im ne diraš finansije. Čim počneš da im štetiš, to je kraj. To je tužno i neprihvatljivo“, dodao je Kanter.

Enes je jedan od iskusnijih centara u ligi, odigrao je 11 sezona u najjačoj ligi sveta i biće interesatno videti gde će nastaviti karijeru.

Tokom svojih profesionalnih 11 sezona prosečno je beležio 11,2 poena uz 7,8 skokova po meču, a najuspešniji je bio u Oklahoma Siti Tanderima u sezoni 2014/15.

BONUS VIDEO Ivica Zubac o Jokiću, idealnoj balkanskoj NBA petorci i igranju za Hrvatsku

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Komentari

Svi komentari (0)