Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport, Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Košarkaški velikan ispraćen na večni počinak.

Zoran Moka Slavnić, legenda Crvene zvezde i jugoslovenske košarke, imao je čast da održi govor na sahrani Mirka Novosela.

PROČITAJTE JOŠ...

Novosel, legendarni košarkaš i trener Lokomotive, kasnije Cibone, preminuo je u 86. godini, a dva dana kasnije u Zagrebu je ispraćen na večni počinak.

Slavnić je bio deo počasne straže koja je Novosela ispratila ka grobnom mestu zajedno sa Acom Petrovićem, Franjom Arapovićem, Mihovilom Nakićem i Veljkom Mršićem, nakon čega je održao emotivan govor:

„Šta reći o ovakvoj gromadi… Očekivao sam pola Zagreba ovde. Drago mi je što je moj Beograd dao puni publicitet Mirkovom odlasku, iako za mene nije otišao niti će ikada otići. Ko je on, zapravo, iznutra, bio? Na dan utakmice bi me pitao „Moka, šta će večeras biti?“, a ja bih mu odgovorio „veselo veče, kao i uvek“. Bio je čovek koji voli život, suprug, otac i deda. Mogu samo reći da se takav više ne rađa. On je uništio Ruse… I pre njega je bilo velikih – ali on je bio najveći. Mirko, ja se ne rastajem s tobom… dokle god si u mom srcu, ja ću te čuvati.“

A to je izazvalo pravu navalu emocija kod svih, što nije krio ni Petrović:

„Moka Slavnić je još jednom potvrdio da je jedinstven i neponovljiv. Jedan od retkih koji je, van Zagreba, stigao na Mirkov ispraćaj te se biranim, emotivnim rečima oprostio od njega“, napisao je čuveni trener.

BONUS VIDEO Nepoznate priče o najvećim imenima srpske košarke i tajna jedne koverte

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar