Foto: EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Prerani kraj sezone zbog koronavirusa, kao i nestabilna finansijska situcacija, naterali su veliki broj argentinskih igrača da potraže košarkašku sreću van domovine.

Kako piše „Nasion“, već 27 igrača je našlo uhlebljenje u inostranstvu, preteženo u meksičkim i urugvajskim klubovima, mada su pojedini stigli i do Evrope, a Argentinci se plaše da će egzodus biti još veći kada se aktiviraju tržišta u Brazilu i Čileu.

PROČITAJTE JOŠ

Naknadni problem argentinskim klubovima u pokušaju da zadrže kvalitet neočekivano je stvorila odluka o neograničenom broju stranaca timu, koja je donešena kako bi se kontrolisao vrtoglavi rast plata domaćih igrača. Ipak, trenutni kurs dolara u odnosu na argentinski pezos ne otvara baš veliku mogućnost za angažovanje dobrih stranih igrača.

„Jesam zabinut, neću da lažem, ali nemam noćne more. Mnogo puta se dešavalo da veliki broj igrača ode, 2001. godine je odliv bio veći nego sada. Realnost je da se mi, treneri, okrenemo mlađima“, rekao je trener Olimpika iz Bande, Leonard Gutjerez.

Pojedini igrači ne isključuju mogućnost da se vrate u domovinu po završenim obavezama u inostranstvu, ali kako sami kažu, to će umnogome zavisiti od razvoja situacije u argentinskoj klupskoj košarci.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar