FOTO: EPA/CJ GUNTHER
FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Patike koje je nosio Majkl Džordan davne 1984. godine u svojoj ruki sezoni naći će se na aukciji, dok će im cena iznositi između milion i milion i po evra prema prvim procenama.

U pitanju je model patika „Nike Air Ship“, a aukcija će biti 24. oktobra u Las Vegasu.

Ove patike Majkl Džordan je nosio 1. novembra 1994. godine u duelu protiv Denver Nagetsa, a to je bila njegova tek peta po redu utakmica u NBA ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Ako očekivanja budu tačna, cena ovih patika će oboriti sve rekorde. Dosadašnja maksimalna cena plaćena za par patika bila je 615.000 dolara u avgustu prošle godine. Tada je u pitanju bio model „Nike Air Jordan 1“, koje je šestostruki NBA šampion nosio 1985. godine.

Zanimljivo je da je model koji će se naći na aukciji u Vegasu, Džordan posle utakmice sa Denverom poklonio skupljaču lopti iz Denvera, a na njih je stavio i potpis.

Čuveni model dizajnirao je Brus Kilgore, kada je Majklu kao visoko ocenjenom novajliji bila obećana posebna linija obuće.

Ipak, NBA liga je kasnije zabranila nošenje pomenutih patika zbog pravila oblačenja na utakmicama, pa je Džordan svaki put kada ih je nosio bio kažnjen sa 5.000 dolara.

Aukcijska kuća se odlučila na prodaju patika nakon što je skočila cena popularnih „džordanki“ i proizvoda sličnih njima na tržištu.

BONUS VIDEO Tucak: Srbija ima pet top klubova, Hrvatska dva

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar