Džoel Embid
Džoel Embid; Foto: Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee

I najveći rivali ne mogu da ne pokažu poštovanje prema najboljem NBA igraču.

Nikola Jokić, srpski centar, drugu godinu zaredom proglašen je za MVP NBA lige. Njegov najveći protivkandidat bio je Džoel Embid, a čak je i on morao da prizna da je Jokić i te kako dostojan nagrade

PROČITAJTE JOŠ

„Čestitke Nikoli, zaslužio je ovo, imao je neverovatnu sezonu. Nema pravog i pogrešnog, ovde je bilo mnogo kandidata“, rekao je Embid posle meča.

Malo ko je očekivao da će Kamerunac koji želi da nastupa za Francusku ovako sportski prihvatiti poraz i to u trenutku kada je njegov tim pred eliminacijom iz plej-ofa.

Naime, Majami je slavio sa 120:85 i sada jedan trijumf deli izabranike Erika Spolstre od plasmana u finale Istočne konferencije (3-2).

Embid je bio odlično čuvan, te je stigao do samo 17 poena, te pet skokova i dve asistencije, kakva je bila odbrana Majamija najbolje svedoči i što je Džejms Harden postigao tek 14 poena uz šest skokova i četiri asistencije.

Džimi Batler je bio najefikasniji sa 23 poena, dok je Maks Strus dodao 19 poena i 10 skokova. Ovo je ujedno i najubedljivija pobeda u plej-ofu ove sezone (+35), a Spolstra je u jednom trenutku dobio i masažu od DJ Kalida.

Finiks je takođe neočekivano lako izašao na kraj sa Dalasom (110:80). Najefikasniji u Dalas bio je po starom običaju Luka Dončić sa 28 poena, 11 skokova i dve asistencije, dok je isti broj poena u redovima rivala postigao Devin Buker uz sedam skokova i dve asistencije. Buker je ušao u istoriju kao jedan od samo 18 igrača u NBA istoriji koji su postigli više od 800 poena u prvih 30 plej-of utakmica.

Meč je presudila sjajna treća deonica kada je Finiks napravio seriju od 11:4 i stigao do velike razlike (61:50) koju nije ispustio do kraja. Buker je postigao 12 poena u toj deonici, a u poslednju se ušlo sa rezultatom 82:60.

Istovremeno se igra Maveriksa raspala, pa su imali čak 12 izgubljenih lopti u trećoj deonici.

Boban Marjanović nije odigrao ni minut.

NBA rezultati, polufinala konferencija

Majami – Filadelfija 120:85 (3-2)

Finiks – Dalas 110:80 (3-2)

BONUS VIDEO Niko kao Nikola Jokić – Još jedna MVP sezona za pamćenje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar