Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Majk Džejms, najbolji košarkaš CSKA iz Moskve moraće u narednoj sezoni da pronađe novu sredinu, jer je moskovski klub završio saradnju sa njim.

To je u utorak potvrdio Andrej Vatutin, šef „armejaca“, koji je rekao da se situacija sa Amerikancem pretvorila u nerešiv konflikt.

PROČITAJTE JOŠ:

Džejms je nedavno opet suspendovan, drugi put u dva prethodna meseca, a jasno je bilo nezadovoljstvo trenera Dimitrisa Itudisa koji je rekao da je suspenzija njegova lična odluka.

„Nažalost, potencijalni nastavak saradnje sa Majkom Džejmsom sada nije na vidiku. Majkova prva sezona u CSKA nije donela teškoće, pa je dobio ugovor na tri godine. Ove sezone je klub uradio sve moguće da obezbedi uspešnu saradnju i napravi rezultate. Problemi koji su nastali, nisu mogli da budu rešeni, pa smo ušli u ‘ručni’ mod ali nismo održali stabilnost tima“, rekao je Vatutin za Metaratings.

Dodao je da je Itudis iskusan trener koji ima znanja i svoju perspektivu kako treba graditi postavu i odgovoran je za rezultat.

„Prema rečima stručnog štaba, odluka da se Majk ukloni je potpuno u interesu ekipe i verujemo da će sve ispasti kako treba“, dodaje Vatutin.

Napomenuo je da mediji ne treba da „satanizuju“ Džejmsa.

„On je odličan igrač koji je više puta oduševio publiku spektakularnim potezima. Ali, situacija se pretvorila u nerešiv konflikt i nažalost, nije moguće srediti to, što je veoma tužno. Ali, bolje je priznati nego živeti u zabludi i nadati se čudu“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar