epa02065470 Coach of BC Partizan Dusko Vujosevic gestures during Euroleague Top 16 Game 5 basketball match against BC Panathinaikos in Belgrade, Serbia, 04 March 2010. EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Košarkaš Real Madrida Džanan Musa prisetio se perioda kada je još bio tinejdžer.

Danas 23-godišnjak koji iza sebe ima i NBA iskustvo, Musa je tokom karijere već radio sa više trenera.

PROČITAJTE JOŠ:

Posebno mu je ostao upečatljiv period kada je u reprezentaciji Bosne i Hercegovine bio kod Duška Vujoševića, legende Partizana.

„To je znalac koji je neverovatan. O njemu se knjiga može napisati. Svi znamo šta je sve uradio, takvi sistemi rada, čitanje knjiga“, kaže Musa, a piše bosanski SportSport.

Prisetio se i jedne anegdote sa poznatim stručnjakom koji je 2017. i 2018. vodio selekciju BiH.

„Ponoć, 12 uveče, fizioterapeut Amer iz reprezentacije mi kuca na vrata. Spavanje kod Duleta je najbitnije, ja otvaram i kao pravim se da spavam. Kaže da me Dule zove u sobu. Dolazim do sobe, ulazim i govorim ‘izvolite coach’. On me gleda i pita me: Jesi li ti to neobrijan? Rekoh jesam. Kaže on: ‘A imaš li bic?’. Odgovaram da nemam. Eh kaže super. Sutra do 7 ujutro da si obrijan. Ali, treneru nemam brijač, a on govori da je upravo u tome stvar“, prepričava Musa.

Dženan Musa
Dženan Musa Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Štaviše, morao je rano ujutru da ode da kupi brijač kako bi stigao da ispuni zahtev selektora nacionalnog tima kod kog je disciplina uvek bila imperativ.

„Šta ću, odem od sobe do sobe, nema niko ‘bic’. Sjetim se da jedini kiosk radi na kraju grada od 6 ujutro. Ja sam u 6 ujutro stajao s novčanikom u ruci da uzmem taj jednokratni brijač. Ja sam došao na doručak sav izrezan, krv je kapljala po meni. To je bio Dule. Neverovatan je. On tebi traži da si toliko fokusiran i što moraš ‘poginuti’ da nađeš taj bic“, kaže Musa.

BONUS VIDEO Čović: Partizan pljunuo na sve nas u košarci, ponizio je državu i domaće prvenstvo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare