Trener Crvene zvezde Duško Ivanović saopštio je spisak košarkaša na koje računa za završni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Ivanović će u Niš, dan pre početka turnira zakazanog za 15. februar, otići bez Džona Holanda i Nikole Ivanovića kao dvojice stranaca. To znači da će Fakundo Kampaco biti u timu Zvezde u Nišu.

PROČITAJTE JOŠ:

Biće i Luka Vildoza, a očekivano će uz njih dvojicu Nemanja Nedović biti od prvog dana na raspolaganju kao jedna od okosnica ekipe. Hasan Martin će takođe biti u postavi, potvrdio je Ivanović.

„Od stranaca neće biti Holanda i Ivanovića, a ovi drugi su spremni… Da bismo imali šansu da osvojimo Kup, mi moramo da dobijemo prvu utakmicu, pa razmišljamo samo o Borcu“, rekao je trener Zvezde.

Zbog toga će Zvezdin spisak za turnir Kupa činiti: Stefan Marković, Nemanja Nedović, Luka Vildoza, Fakundo Kampaco, Ognjen Dobrić, Branko Lazić, Stefan Lazarević, Ben Bentil, Filip Petrušev, Luka Mitrović, Ognjen Kuzmić i Hasan Martin.

Lazarević bi trebalo da bude spreman, iako je u prethodnom meču Zvezde sa Zadrom dobio jak udarac i morao je na poluvremenu da završi meč.

Foto: Dušan Milenkovic/Starsport.rs

„Bolje je, dobio je jak udarac, ali je samo kontuzija, nema hematoma i večeras neće trenirati, ali se nadam da će biti spreman za utakmicu“, kaže Ivanović, koji se potom prebacio na Hasana Martina koji je dugo odsustvovao zbog povrede.

„Nije ušao u totalnu formu, nije, ali biće u ekipi pa ćemo videti“, dodao je Ivanović i naveo da je Kup specifično takmičenje gde od svih igrača traži maksimalni fokus.

Đorđa Gagića u ekipi Borca vidi kao jednu od pretnji koji dosta opcija otvara na niskom postu, a osvrnuo se kratko i na situaciju gde sa Partizanom potencijalno može da ima okršaj u polufinalu.

„Moramo da pobedimo tri utakmice u svakom slučaju da bismo osvojili trofej“, jasan je Ivanović.

Zvezda je u utorak saopštila da će igrati na završnom turniru Kupa, što je bilo neizvesno sve do pred početak takmičenja na kom brani trofej osvojen prošle godine.

Kup Koraća je osvojila pobedom nad Partizanom u finalu, a sudar večitih će ovog puta biti moguć korak ranije, u polufinalu, ako Zvezda pobedi Borac, a Partizan savlada Spartak iz Subotice.

BONUS VIDEO: Minut ćutanja na košarkaškoj utakmici za žrtve zemljotresa u Turskoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare