Duško Ivanović
Duško Ivanović; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Predsednik crveno-belih je otkrio zašto je došlo do promene trenera.

Duško Ivanović predstavljen je kao novi trener košarkaškog kluba Crvena zvezda, nakon što su crveno-beli u nedelju, 13. novembra prekinuli saradnju sa Vladimirom Jovanovićem.

Povezane vesti

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović je objasnio pod kojim okolnostima je raskinut ugovor sa trenerom Vladimirom Jovanovićem.

„Vi znate da ja nisam baš tako kratko u košarci, uvek sam imao pristup da mladim trenerima dajemo šansu. To se dobro pokazalo, u interesu je naše košarke. Mali je prostor za angažovanje srpskih trenera preostao, imamo tri perspektivna mlada trenera, to je Dušan Alimpijević, tu ubrajam Vladu Jovanovića i Nenada Stefanovića. Ono što je uvek rizik je stepen strpljenja, koliko možete da izdržite razne pritiske. Bez obzira što možda neki misle da Zvezda nije za učenje, pa nije ni reprezentacija za učenje. Mnoge smo postavili i za trenere reprezentacije, pa se nisu baš pokazali. Mi smo u ovom slučaju sa Vladom imali dovoljno veliki uzorak da vidimo kakva bi bila perspektiva da je on ostao, na osnovu tih analiza smo procenili da treba da napravimo zajednički dogovor“, rekao je Nebojša Čović.

Vladimir Jovanović: Foto: Starsport

Čović je objasnio i šta znači sporazumni raskid ugovora sa Jovanovićem, dodajući da je novi trener Duško Ivanović veći autoritet.

„Sporazumni raskid znači da ćemo se sa Vladom dogovoriti koliko će se njemu isplatiti u odnosu na njegov ugovor. Ne kao u nekim najskorijim slučajevima kada ima Zvezdaša koji Zvezdu vole do zadnjeg dinara. Ovom timu je potreban veći i snažniji autoritet, koji će na bazi prirodne selekcije dalje nastaviti da radi odabir igrača. Znam da su puštene raznorazne priče kakav je trener Duško, strog, ali ako hoćete vrhunski rezultat iza toga ne stoje mame i tate ni menadžeri“, dodao je Čović.

Duško Ivanović će debitovati na klupi crveno-belih u četvrtak 17. novembra, u meču 8. kola Evrolige protiv Asvela.

BONUS VIDEO Sve što niste znali o najskupljem srpskom igraču – šta bi bio Vlahović da nije fudbaler

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar