Proslavljeni srpski košarkaš Mile Ilić kaže da je sa Nemanjom Nedovićem, imao posebnu kombinaciju kreiranu od strane Svetislava Pešića.

Ilić je bio gost emisije „Dribling“ na portalu Nova.rs i analizirali smo utakmicu Srbije i Finske u kojoj je Pešićev tim pobedio sa 100:70.

PROČITAJTE JOŠ

Nedović je bio jedan od šestorice dvocifrenih, ubacio je 14 poena i uz Vasu Micića bio najefikasniji u timu Srbije.

Raskošan talenat je nagoveštavao još pre više od deset godina dok je branio boje Crvene zvezde na Malom Kalemegdanu, kada je Pešić bio na klupi crveno-belih.

„E pa vidi on i ja smo imali neku akciju, ne mogu tačno da se setim baš kako se zvala, ali je bila za njega, gde sam ja bio na ‘laktu’, a on je bio na krilu. I onda kad ja primim loptu, a on je za ovdašnje uslove i ABA ligu bio baš brz, samo sam mu spuštao od zemlju i bilo je tu lepih, atraktivnih (poteza)“, kaže Ilić u „Driblingu“ na Nova.rs.

„Ne mogu da se setim tačno kako se zvala, slagaću te, možda ‘dva strana’, nebitno, ali to je bio znak da ja primim, on kao traži loptu, demarkira se i ide lopta za njega“, dodaje.

Žal je što je Nemanja često kuburio s povredama godinama unazad, a najskorija se desila tokom priprema protiv Slovenije.

Srećom, uspeo je da se oporavi na vreme za Evrobasket, a Ilić kaže da se promenio iz zajedničkog vremena provedenog u Zvezdi.

„Sigurno da je sazreo. Ima i iskustva Evrolige, čak i u NBA, ali nažalost, non-stop je u nekim povredama. Bar ova utakmica, iskoristio je da, možda malo izađe iz grča i oseti igru. Imao je neke šuteve koje je uzeo, po mom mišljenju, nerezonski u prvom poluvremenu, ali i on se posle otkravio i bilo je to mnogo bolje“, rekao je Ilić.

Sportska kladionica Meridian je za Evropsko prvenstvo u košarci spremila najveće kvote – ukoliko još uvek nemate aktivan korisnički nalog registrujte se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije i dobićete 1.000 RSD BONUSA BEZ USLOVA!

BONUS VIDEO: Pozdrav „orlova“ pred meč sa Izraelom

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar