Dragan Bajić
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Dragan Bajić, trener košarkaša Igokee izdvojio je odbranu i konstantnost svog tima kao ključ pobede nad Crvenom zvezdom u drugom meču polufinala ABA lige.

Igokea je kao domaćin „tukla“ Zvezdu 81:68 i revanširala joj se za poraz iz Beograda u prvom meču – 76:61. Serija se sada u utorak vraća u Beograd.

PROČITAJTE JOŠ.

„Prvo bih čestitao svom timu na izvanrednoj utakmici, a Zvezdi čestitam na fer i korektnoj igri. Kao što sam rekao u pripremi: moramo da igramo 40 minuta da nam se ne ponove te dve utakmice iz Beograda. U obe utakmice smo igrali kontrolisano, dobro i onda pali. Večeras to nije bio slučaj, ali moramo da istaknemo tu defanzivnu stranu našeg tima koja je bila na visokom nivou. I Lojd i Volden, svi ostali igrači koji mogu biti opasni, spustili smo njih i sve ostale na 68 poena, što je sjajna stvar za večeras“, rekao je Bajić posle meča za Arenu.

Igokea je tokom većeg dela susreta imala i preko 20 poena prednosti, a Zvezda je tek u finišu zahvaljujući Marku Simonoviću smanjila razliku.

Tim iz Laktaša je u prvom meču odigrao dobro 30, 35 minuta, sada je odigrao ceo meč, pa nije dopustio rivalu da se potpuno vrati, zbog čega Bajić ističe da u Beograd ide da pobedi i prođe u finale.

„Ma naravno, ja pritiska nemam. Kad smo se plasirali u plej-of, nemam pritiska. Tako i u Beograd idem bez toga, sa mnogo samopouzdanja, kao što radim od samog početka. Naravno, sa mnogo samopouzdanja idem u Beograd, idem da pobedim“, zaključio je Bajić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare