Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Nije da će se igrač Kingsa nešto preterano buniti.

Košarkaš Sakramento Kingsa Domantas Sabonis bio je šesti u MVP trci ove sezone kao jedan od glavnih razloga što su se „kraljevi“ posle skoro dve decenije vratili u plej-of NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Njegov tim je u prvom meču prve runde zapada u subotu na nedelju pobedio prošlogodišnje šampione Golden Stejt Voriorse sa 126:123.

Sabonis u igri pokazuje brojne sličnosti sa Nikolom Jokićem u smislu organizacije igre i kretanja lopte, ali i po inteligentnim rešenjima u napadu.

Ipak, kada se naspram njega našao Drejmond Grin, Sabonis nije mogao da bude sav svoj i isti igrač kao u regularnom delu sezone.

Šutirao je iz igre tek 5/17, promašio je dva od četiri slobodna bacanja, a imao je i četiri izgubljene lopte iako je ubacio 12 poena i imao 16 skokova u meču u kom je Kingse vukao Dieron Foks sa 38 poena.

„Nikola Jokić je prosečno imao 31 poen uz 58 posto šuta iz igre u prošlom plej-ofu protiv ovih Voriorsa sa Aronom Gordonom i Vilom Bartonom kao drugim i trećim najboljim igračem. Bezobrazno buđenje za Domantasa Sabonisa“, prokomentarisao je Vind.

Istini za volju, Jokić je prošlogodišnju seriju sa Voriorsima izgubio u pet utakmica, a Sabonis ju je počeo pobedom, s tim što će „ratnici“ morati da nađu rešenje za spoljnu liniju „kraljeva“.

Poredeći Sabonisov učinak iz regularnog dela sezone i prvi meč plej-ofa, razlika je svakako upečatljiva, pošto je tokom regularne 82 utakmice Litvanac prosečno imao 19,1 poen, 12,3 skoka i 7,3 asistencije, dok je protiv Voriorsa imao tek dva uspešna dodavanja.

BONUS VIDEO: Luda završnica meča Tejtum za pobedu, Embid za delić sekunde zakasnio sa trojkom preko pola terena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar