Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije mogla bi da nastupi u najjačem stastavu na Olimpijskim igrama u Tokiju u leto 2021. godine ukoliko se dogodi da NBA sezona bude skraćena.

Kako prenosi poznati američki novinar Mark Stejn, postoji velika šansa da regularna sezona u NBA bude drastično skraćana i da umesto 82 imamo 50 mečeva, pre standardnog plej-ofa.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako bi sezona umesto 22. decembra, mogla da startuje sredinom januara 2021. Da bi se to dogodilo, potrebno je da takvu odluku donese Sindikat igrača NBA.

PROČITAJTE JOŠ: Obradović: Lošim odlukama poklonili pobedu

Činjenica je i da duža sezona ne bi odgovarala televizijskim kućama, jer bi se tako prenosi plej-of mečeva preklapali sa događajima na Olimpijskim igrama koje su na programu od 24. jula do 9. avgusta.

Faktički, time bi bila na dobitku i košarkaška reprezentacija Srbije koja bi u tom slučaju mogla da računa i na Nikolu Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanju Bjelicu, Bobana Marjanovića i Marka Gudurića, koji igraju u timovima iz NBA.

Srbija će pre Olimpijskih igara imati kvalifikacioni turnir u Beogradu, gde će igrati sa Novim Zelandom i Dominikanskom republikom. Takmičenje je na programu od 22. juna do 4. jula 2021. i „orlovi“ su veliki favoriti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar