Foto: EPA-EFE/RHONA WISE

Jedna od najvećih medijskih kuća u Americi i u svetu otpušta neke od analitičara.

Dvadesetak analitičara i komentatora i voditelja će biti ostavljeno da traži nove angažmane, a po pisanju Njujork Posta, ima i onih veoma visokog profila.

PROČITAJTE JOŠ:

Džejlen Rouz, nekadašnji NBA košarkaš koji je uglavnom bio rezervisan prema učinku Nikole Jokića i koji je ove godine rekao da se „Jokić dostigao status superstara“, u trenutku kada Somborac već ima iza sebe dve MVP titule i kada je bio kandidat za treću, a sve dok njegov tim gazi kroz plej-of.

Denver Nagetsi su na kraju postali šampioni NBA lige, iako im je malo analitičara davalo šansu na početku doigravanja, ali se ne zna da li je to kreiranje drugačije agende dovelo do nekog od otkaza.

Među onima koji su otpušteni su i Maks Kelerman, Džef Van Gandi i Kišon Džonson, koji je do kraja ostao istrajan u tome da ne voli centra Denvera govoreći da je „dosadan“.

Kako piše Njujork Post, ESPN je u petak već obavestio svoje dosadašnje zaposlene o svojoj odluci, ne navodeći posebne razloge u pet paragrafa.

Otpušen je i Lafonso Elis, dok je Džonson možda iznenađenje jer je pre samo godinu dana potpisao veliki ugovor. Emisija u kojoj je bio uz Džeja Vilijamsa i Maksa Kelermana je ukinuta.

Džonson je za kritikovanje i povremeno ismevanje Jokića dobijao 18 miliona dolara na nivou od pet godina dok je Kelerman zarađivao pet miliona godišnje.

BONUS VIDEO: Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar